Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Informació per a l'usuari / Atenció a l'usuari / Voluntats anticipades

Voluntats anticipades

El Document de Voluntats Anticipades (DVA) suposa una forma de continuar exercint el dret de la persona a ser respectada amb els propis valors.

El fonament del DVA es troba en el respecte i la promoció de l’autonomia del pacient. Autonomia que mitjançant un DVA es prolonga quan la persona no pot decidir per ella mateixa.

La realització d’un DVA  i sobretot el procés de reflexió i informació que implica el seu atorgament, possibilita el coneixement dels desitjos i valors del pacient, per així poder obrar en conseqüència en les decisions futures que l’afectin.

Formalitzar un DVA s’ha d’entendre com un procés positiu de responsabilització dels ciutadans en les decisions relatives a la seva salut, que a la vegada, fa possible una relació amb més transparència i confiança entre pacients i professionals saniaris.

El document de voluntats anticipades pot presentar diverses formes: pot ser el recull d’una sèrie d’instruccions a tenir en compte (es l’anomenat testament vital) o pot significar el nomenament d’un representant, o les dues coses a la vegada.

Per ser vàlid el document és necessari garantir la identitat de l’atorgant, així com la seva capacitat, que coneix el seu contingut i que aquest es correspon amb la seva voluntat. Per tal garantir aquests requisits de validesa el document s’ha d’atorgar davant d’un notari o amb intervenció de tres testimonis.

Us podeu descarregar el díptic informatiu des d'aquí