Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / La Fundació / Història

Història

L’origen de l’Hospital General de Granollers se situa cap al 1328 quan Bertran de Seva va crear una institució d’acollida per a pobres pelegrins i malalts. Situat en un edifici gòtic, del qual n’ha perdurat la nau gòtica, coneguda avui com a sala Francesc Tarafa, l’hospital va dependre durant dos segles de la família fundadora, que designava un clergue com a administrador del centre. L’any 1521 l’establiment va passar a dependre del municipi.

L’any 1844, l’hospital es va traslladar a l’antic convent de Caputxins, que a principis del segle XX ja es va mostrar insuficient i afectat pel canvi del traçat de la via del ferrocarril. Aleshores s’inicià una campanya –encapçalada per Francesc Ribas- per construir un nou hospital, que es va finançar gràcies a les aportacions de nombrosos ciutadans i entitats. El nou hospital es va inaugurar al peu de la carretera de Cardedeu, el 25 de juliol de 1923, amb una capacitat per a 80 llits.

L’any 1971 s’inaugurava un nou pavelló de tres plantes, que s’ampliaria en alçada amb quatre plantes més l’any 1978. En el mateix recinte, l’any 1984 va entrar en funcionament el Centre geriàtric Adolfo Montañá, que substituïa l’antic asil. L’any 1995 el centre va renovar i ampliar un cop més les seves instal·lacions, per tal d’adaptar-lo a les necessitats d’una població creixent i als avenços tecnològics: noves plantes d’hospitalització, una unitat de cures intensives, nous quiròfans, sales de part i central d’esterilització.

El 20 de novembre de 2009 es va inaugurar el nou edifici de Consultes Externes, la darrera ampliació de l’Hospital. Aquesta nova construcció de 13.000 metres quadrats, consta de 76 consultoris, 21 gabinets d’exploració, 38 places d’hospital de dia i 2 quiròfans de cirurgia menor ambulatòria. El nou equipament està dissenyat per oferir el màxim confort, accessibilitat i comoditat per als usuaris, amb unes instal·lacions modernes, àmplies i lluminoses i un sistema de gestió de cues automatitzat que facilita l’organització i gestió de les consultes.

La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers és un centre sanitari viu i dinàmic que treballa intensament en la millora continuada del servei que presta als ciutadans. Amb aquesta premissa, l’any 2010 es van fer les darreres reformes que van introduir millores estructurals i funcionals en el Servei d’Urgències. Les mesures adoptades han facilitat la informació a les persones usuàries, s’ha reduït el temps d’espera, s’ha augmentat la capacitat d’atenció assistencial i s’han ampliat i millorat les instal·lacions fent-les més confortables tant pels professionals com per als ciutadans.