Recerca i Innovació
L'àrea de Recerca i Innovació es creà a finals del 2007, per tal de poder donar resposta a les necessitats dels professionals i de la institució en recerca i innovació i la gestió del coneixement generat per aquestes activitats. L'àrea engloba també el servei de Biblioteca.
Missió
Té com a missió promocionar la recerca i la innovació a la institució i a la comarca, mitjançant el foment i el suport de l'activitat científica dels investigadors, per tal d'ajudar a l'obtenció d'uns resultats òptims i excel·lents en recerca, innovació, salut, i en la gestió del coneixement generat.
Organització
Està estructurada en:
1.1. Àrea de Recerca i Estadística
1.2. Àrea d'Innovació i Transferència de Tecnologia
1.4. Àrea d'Observatori de Salut (OSVA)
1.5. Àrea de Gestió econòmica de la recerca i la innovació
1.6. Àrea de Gestió del coneixement de la recerca i la innovació
1.7. Àrea de Biblioteca
Dins del marc de l'àrea de Recerca i Innovació s'hi engloben les següents comissions i comitès:
- Comitè d'Ètica d'Investigació (CEI) (antic CEIC)
- Comitè de Recerca (CR).
- Comitè d'innovació (CI).
- Comissió de Biblioteca.
Cartera de Serveis
Consulta els serveis que oferim a la nostra Cartera de Serveis.
Projectes col·laboratius
L’àrea de recerca i innovació coordina i gestiona diversos projectes de recerca i desenvolupament tecnològic amb finançament de les següents institucions:
DIALCAT: La diabetis com a accelerador del deteriorament cognitiu i malaltia d’Alzheimer: abordatge integral i adherència al tractament
Es tracta d’un projecte que planteja un abordatge integral (involucrant a tots les sectors relacionats: clínics, cuidadors, pacients i farmacèutics) i té com a objectiu final endarrerir al màxim l’aparició de l’Alzheimer i minimitzar els seus efectes. La hipòtesi és que els factors de risc en pacients amb diabetis influeixen en l’empitjorament del seu deteriorament cognitiu cap a un estat més avançat; també es vol veure si aquests factors de risc influeixen d’igual manera a pacients amb diabetis que els que no en tenen, és per això que caracteritzar i ponderar els factors de risc associats al deteriorament cognitiu ajudarà a entendre millor l’associació entre la neurodegeneració i la diabetis.
En el projecte hi participen 7 hospitals i compte amb el cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).