Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

10/10/2023

L’Hospital General de Granollers promou activitats per a la salut mental

Granollers, 10  d’octubre de 2023.- L’impacte emocional que va provocar la pandèmia per la Covid-19 en persones treballadores del sector sanitari va posar de manifest la necessitat de disposar de suport psicològic i és per aquest motiu que el Servei de Prevenció de Riscos Laborals (SPRL) de l’Hospital General de Granollers va impulsar Fem Salut.

Aquesta iniciativa té com a objectius promoure la salut mental i el benestar emocional, i contribuir a la creació d’un entorn de treball positiu, gratificant i estimulant, així com a un funcionament saludable de l’organització.

Si bé abans de la pandèmia un 10% de professionals sanitaris considerava la seva salut mental com a regular o dolenta, a la tardor de 2021 aquest percentatge s’havia triplicat (30,5%), segons dades de la Fundació Galatea. Els principals motius pels quals se sol·licita el servei de suport psicològic estan relacionats amb l’estrès laboral, les dificultats en la comunicació amb l’entorn o amb el maneig emocional i, fins i tot, algunes situacions d’ordre personal.

Per això, l’Hospital compta des de finals de 2022 amb una psicòloga al Servei de Prevenció de Riscos Laborals que té com a missió liderar el projecte per a la prevenció i la cura de la salut mental i del benestar emocional de les persones que treballen al centre.

Accions de sensibilització en el Dia Mundial de la Salut Mental

En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, que enguany té com a lema “Salut Mental, Dret Universal”, s’han posat en marxa diferents activitats al recinte de l’Hospital General de Granollers per a sensibilitzar sobre la importància del benestar mental.

Entre elles, s’ha establert un punt d’informació liderat per psicòlogues de l’Hospital per a promoure la importància de la salut mental mitjançant un vídeo promocional i suports físics, també s’ha habilitat l’Espai del Silenci per a totes aquelles persones que vulguin dedicar-se uns minuts i deixar una nota del que suposa la salut mental per a elles.

El Servei de Psicologia a l’Hospital General de Granollers

El Servei de Psicologia està present en l’atenció psicològica de pacients ingressats en el procés de cirurgia bariàtrica, així com la prehabilitació d’alguns processos oncològics. Des de la Neuropsicologia també s’acompanya tot el dany cerebral sobrevingut, junt amb les especialitats de Neurologia i Geriatria.

Per atendre a la ciutadania des d’un espectre més ampli, l’Hospital compta amb col·laboradors com l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Oncovallès, Benito Menni i l’Equip d’Atenció Psicosocial de la Creu Roja, amb l’objectiu de crear un treball en xarxa i de poder incidir de forma coordinada i conjunta al Vallès Oriental.

Pujar