Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

25/09/2023

L’Hospital General de Granollers, l’únic centre de l’estat espanyol que participa en un projecte europeu per validar un dispositiu innovador en Cirurgia Vascular

Granollers, 21 de setembre de 2023.-  El Servei de Cirurgia Vascular de l'Hospital General de Granollers participarà en la prova pilot del projecte Post Market Device Evaluation (PMDE), que està realitzant l'empresa japonesa Terumo en diferents hospitals de Bèlgica i Alemanya, sent l'Hospital General de Granollers el referent a l'estat espanyol.

El projecte consisteix a recollir dades sobre el dispositiu stent RenzanTM. Un stent és una malla tubular, que serveix per tractar vasos sanguinis que estan oclosos o estrets. Es poden tractar vasos a moltes localitzacions (coronaris o perifèrics), però el Renzan es fa servir per tractar artèries perifèriques, en concret a les cames. L'artèria estreta o oclosa es dilata prèviament amb una mena de globus (baló), i l'stent manté oberta aquesta via, permetent el pas de la sang fins al peu, i evitant les conseqüències de la manca de rec sanguini: dolor i necrosi dels teixits (gangrena), que si no es tracten, podrien acabar amb la pèrdua de diverses parts de la cama: dits, peu o fins i tot de la cama sencera.

L'estudi permetrà conèixer, entre altres factors, la permeabilitat del dispositiu, analitzant el seu comportament en els casos de la pràctica clínica diària sempre sota criteri mèdic. També proporcionarà informació sobre el seu funcionament i en quines situacions o indicacions aquest dispositiu pot ser més útil.

El Servei de Cirurgia Vascular de l’Hospital General de Granollers

El Servei de Cirurgia Vascular de l'Hospital és un referent a l'estat espanyol per implementar tècniques innovadores en les quals són pioners i capdavanters. Des de principis d’any el Servei de Vascular organitza workshops, on cirurgians i cirurgianes de diferents hospitals nacionals i internacionals, assisteixen de manera presencial a intervencions quirúrgiques per conèixer de primera mà aquestes noves tècniques.

El passat 14 de setembre, tres cirurgians de les illes Canàries van realitzar una d'aquestes activitats formatives en el marc del projecte PMDE. La formació consistia a augmentar el seu coneixement en la malaltia arterial perifèrica, el peu diabètic i especialment en les tècniques endovasculars que es duen a terme a l'Hospital General de Granollers.

Aquest programa formatiu contempla cinc activitats fins a finals d'any.

Pujar