Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

27/07/2023

L’Hospital General de Granollers celebra els cent anys de la inauguració del seu edifici històric

Granollers, 26 de juliol 2023.— Aquest dimarts, 25 de juliol, s'han celebrat cent anys de la inauguració de l'Edifici Històric de l'Hospital General de Granollers. L'acte, presidit per l'Honorable Conseller de Salut, Sr. Manel Balcells i la Il·lma. Sra. Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i presidenta del Patronat de l'Hospital, ha acollit més de dues centes persones.

El jardí de l’edifici històric de l’hospital ha estat l’escenari de l’acte central de la commemoració del centenari de l’hospital modern. Amb aquest esdeveniment s’ha volgut retre un homenatge als professionals, la ciutadania i les entitats, que durant aquests anys d'història han fet possible l'hospital d’avui.

Per aquest motiu, ha comptat amb la darrera edició dels Fulls d'Història, uns guardons que van néixer amb l'objectiu de reconèixer i retre homenatge a professionals, entitats i associacions cabdals en els anys d'història de l'hospital.

Enguany s'ha reconegut a títol pòstum en Francesc Ribas, com a impulsor i promotor de la construcció de l'hospital centenari, la besnéta de l'homenatjat, la Sra. Sandra Ribas i el rebesnét, el Sr. Francesc Ribas, en el seu honor han fet una ofrena floral al seu bust situat al jardí. També s'ha homenatjat els professionals que han format i formen part de l'hospital i en representació de tothom la Dra. Lupe Peñalva, treballadora amb més antiguitat del centre, i el Sr. David Barroso, com a professional més jove, han recollit la Medalla de l'Hospital. Per últim, s'ha reconegut a la ciutadania de Granollers, atorgant-li la distinció de "Mans de l'Hospital", a través d'una peça simbòlica feta amb la fusta del cedre que durant molts anys va acompanyar la façana de l'hospital. Aquest obsequi va ser recollit per la Il·lma. Sra. Alba Barnusell en representació de la ciutat de Granollers.

La celebració va acollir la presentació del llibre "Cent anys cuidant de tu", a càrrec de la periodista Imma Juncà, que recull un segle d'història de l'edifici històric de l'Hospital General de Granollers.

Per concloure l'esdeveniment es va fer el descobriment de la placa commemorativa del Centenari, a càrrec de l'Hble. Sr. Manel Balcells, conseller de Salut, la Il·lma. Sra. Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i presidenta del Patronat de l'Hospital General de Granollers, i la Dra. Beatriu Bayés, directora general del centre.

L’acte central del centenari va servir per inaugurar una exposició fotogràfica sobre la història de l’hospital, que es mantindrà activa fins a finals d’any en el passadís que connecta l’edifici històric amb el d’hospitalització. Amb ella es vol reflectir la voluntat històrica de millorar el benestar i la qualitat de vida de la població, sempre caracteritzada per ser una institució propera, oberta i compromesa socialment amb el seu entorn en totes les seves dimensions.

Prèviament a la celebració institucional les colles dels Blancs i Blaus de Granollers van fer una cercavila de gegants i capgrossos per diferents espais de l’hospital, començant pel Centre Geriàtric Adolfo Montañá i acabant als jardins de l’Edifici Històric, tot passant per l’Hospital de Dia Pediàtric, les Urgències i l’edifici d’hospitalització.

Aquest acte ha estat una de les darreres activitats previstes en la celebració del Centenari, que conclourà passat l’estiu amb la projecció del documental sobre la història de l’hospital, al Cinema Edison de Granollers, i l’espectacle de llum i so que es farà al jardí de l’edifici històric.

Pujar