Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

31/01/2023

L’Hospital General de Granollers participa a CyberHimprex, el nou projecte europeu de ciberseguretat

Granollers, 31 de gener de 2023 .- L’Hospital General de Granollers participarà a CyberHimprex, una acció finançada per la Unió Europea i liderada per la Universita Cattolica del Sacro Cuore d’Itàlia. Aquesta iniciativa donarà suport a les institucions sanitàries i de salut pública en matèria de ciberseguretat, que s’han vist sotmeses a una especial tensió durant els darrers anys i que s’ha incrementat amb la pandèmia de la COVID-19.

El projecte CyberHimprex, que va començar oficialment l’1 de gener de 2023, es durà a terme durant els pròxims dos anys, treballant diferents línies d’intervenció relacionades amb la millora de la ciberseguretat dels centres hospitalaris. Concretament, donarà suport a l'adopció de solucions innovadores de ciberseguretat preparades per al mercat, incloses les solucions desenvolupades en el marc de projectes d'investigació i innovació recolzats per la Unió Europea. Alhora, pretén proporcionar eines actualitzades a les institucions sanitàries i de salut pública per protegir-se de les ciber amenaces i contribuir a l'intercanvi de dades per millorar la seguretat col·lectiva del sector sanitari.

En aquest sentit, el consorci CyberHimprex treballarà per a la realització de l’estratègia Horizon Europe en els aspectes de desenvolupament de noves tecnologies digitals, compra pública d’innovació, ciberseguretat i adopció d’innovació, oferint noves oportunitats per a transformar la salut.

L’Hospital General de Granollers es compromet amb la millora de la ciberseguretat

CyberHimprex vol implementar una cartera d'iniciatives inspirades amb la visió que la ciberseguretat s'aconsegueix actuant, segons un enfocament sociotècnic, sobre tots els components d'una organització sanitària (persones, organització/processos i tecnologia), aprofitant l'intercanvi de dades i coneixements entre organitzacions. El projecte es durà a terme a través de 12 línies d'intervenció i 15 iniciatives.

En total, seran quatre les institucions que participaran en aquest projecte: la Universita Cattolica del Sacro Cuore (Itàlia), qui el coordina, junt amb la Fondazione Policlinico Universitario Agostino Gemelli (Itàlia), Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (Espanya) i Dioikhsh Ygeionomikhs Perifereias Krhths (Grècia).

Amb aquesta participació, l’Hospital General de Granollers es compromet a mantenir-se a l'avantguarda de la innovació sanitària, ja que els permetrà millorar les seves capacitats en matèria de ciberseguretat i protegir millor la informació confidencial dels pacients. També suposa un valor afegit poder treballar amb altres institucions sanitàries líders a Europa.

Els socis de CyberHimprex es reuniran els dies 2 i 3 de febrer a Roma per a la reunió d’inauguració. La concessió de projectes d’aquest nivell és un reflex de l’aposta que té l’Hospital General de Granollers per l’impuls a la Recerca i la Innovació, convertint-les en un eix estratègic per a la institució, no només pel prestigi que representen, sinó també com avalador de la qualitat científica del centre donada la gran competitivitat que hi ha en aquestes convocatòries.

Pujar