Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

26/01/2017

La Unitat de Logopèdia de l'Hospital General de Granollers celebra el seu desè aniversari

Enguany fa 10 anys que es va crear la Unitat de Logopèdia de l’Hospital General de Granollers, actualment formada per tres otorinolaringòlegs especialitzats en patologia de la veu, quatre logopedes i una administrativa referent.

Anteriorment a la creació d’aquesta Unitat els pacients que requerien una visita especialitzada s’havien de derivar a Barcelona, i en cas de necessitar tractament logopèdic els pacients eren tractats en un centre de Badalona. L’obertura de la Unitat de Logopèdia va tenir una gran acceptació doncs va permetre no només fer el diagnòstic i la rehabilitació al propi Hospital, sinó també millorar la coordinació entre metges i logopedes responsables de cada pacient, cosa que va revertir ràpidament en una millora en la qualitat d’atenció i satisfacció dels pacients.

Inicialment s’atenien patologies relacionades amb les alteracions de la veu, les anomalies dentofacials, els pacients amb trastorns neurològics que afectaven la parla o el llenguatge, els trastorns de la fluència com la tartamudesa i també la rehabilitació de la veu en els pacients sotmesos a una extirpació de la laringe.

L’any 2013 la Unitat va fer un salt qualitatiu amb la renovació del concert i l’ampliació de la cartera de serveis, fet que va permetre que els professionals poguessin atendre també patologies relacionades amb trastorns específics del llenguatge en nens i també la dificultat per empassar o  disfàgia, d’una gran prevalença especialment en gent gran.

D’altra banda, inicialment la rehabilitació logopèdica es realitzava en el centre de dia Sant Jordi i tres centres externs a l’Hospital situats a Caldes de Montbui, Montornès del Vallès i La Garriga. Amb la inauguració del nou edifici de consultes externes l’any 2009 es va traslladar l’activitat des del centre de dia Sant Jordi a unes magnífiques instal·lacions a la planta -1 específicament dissenyades per millorar el confort de pacients i professionals.

L’any 2015 el dispositiu va rehabilitar més de 330 pacients, tenint en compte que el tractament de cada pacient pot durar de 3 a 5 mesos, habitualment. 

Per tal d’avaluar la qualitat del servei, ja fa uns anys que es realitzen enquestes de satisfacció als pacients, de forma anònima, on s’ha pogut copsar la gran acceptació de l’atenció donada,  així com els bons resultats subjectius expressats pels propis pacients.

El futur de la Unitat va lligat al treball en equip, de forma multidisciplinar, amb un alt nivell d’autoexigència que reverteixi en una elevada satisfacció per part de la gent de la comarca. De fet, al llarg d'aquests anys la Unitat de Logopèdia s'ha consolidat com a unitat de referència, com ho demostren les xifres d'activitat, on s'ha experimentat un augment aproximat del 65%.

Pujar