Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

25/11/2016

Els jardins de l'Hospital es vesteixen de colors

A partir d’avui diferents mobiliaris urbans dels exteriors de l’Hospital compten amb una decoració molt especial coneguda com a Yarn Bombing, una forma d’expressió d´art urbà que utilitza teixits per a les seves intervencions en espais públics i que està present en molts països del món.

Aquesta iniciativa va néixer a través d’alguns professionals de l’Hospital que es van proposar omplir de color els jardins del recinte hospitalari i que es van anomenar Les Guerrilleres del Ganxet. La iniciativa compta ja amb més de 140 persones i no només la composen treballadors i treballadores del centre sinó que l’entusiasme per aquest projecte ha fet que hi participin també familiars dels professionals, la gent gran de la Residència amb les seves famílies, els usuaris de l’Hospital de Dia Sant Jordi, la Comunitat Vedruna de l’Hospital, l’Associació de Dones de Canovelles i l’AMPA de l’Escola Granullarius, on han participat vint-i-dos nens i nens amb les seves mares.

La decoració es pot veure al jardí de l’edifici històric i del Centre Geriàtric així com a la seva façana i en espais interiors.

Yarn Bombing

Es diu que aquests art va començar amb la idea de donar ús a aquells projectes inacabats, que habitualment totes les persones que fan “ganxet” tenen. És conegut també com Guerrilla de ganchillo, graffiti crochet, yarn storming, entre d´altres noms.
Són intervencions molt divertides que donen una mica de color i alegria a cert llocs.
Una de las primeres teixidores que va realitzar aquesta classe d’intervencions va ser Magda Sayed, a Houston l’any 2005. Ella volia decorar la porta de las seva botiga i la resta és història.
La primera comunitat de la que es té registre es Kuit the Cithy a Londres, els seus projectes van tenir una gran repercussió. Tot es va iniciar quan Lauren O´Farrell va començar a teixir durant el seu tractament (tenia un càncer.) Quan es va recuperar ho va celebrar posant una bufanda de 168 metres envoltant els lleons de Trafalgar Square.
D´alguna manera és una forma d’expressió artística.

Pujar