ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Tue, 16 Feb 2021 11:42:15 +0100 Tue, 16 Feb 2021 11:42:15 +0100 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://fphag.org Vacunació contra la Covid-19 / Vacunación contra la Covid-19 En el següent enllaç trobareu tota la informació relativa a la vacunació dels ciutadans contra la Covid-19:

En el siguiente enlace encontrará toda la información relativa a la vacunación de la ciudadanía contra la Covid-19:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/ciutadania/

Vacunació en pacients immunodeprimits o amb malalties autoimmunes.

En cas que sigueu un pacient immunodeprimit o amb malaltia autoimmune, us indiquem que la Comissió d'Infeccions de l'Hospital General de Granollers, assenyala la conveniència i la importància de la vacunació per COVID-19 en tots els pacients amb malalties autoimmunes, inclosos els que reben tractaments immunosupressors. En aquest sentit, la seva vacunació està recomanada a partir del moment en què correspongui a aquest grup de població. Les mesures de prevenció generals (ús de mascareta, distanciament, higiene de mans i ventilació) segueixen sent imprescindibles, fins i tot després de la vacunació.

Vacunación en pacientes inmunodeprimidos o con enfermedades autoinmunes.

En el caso que sea un paciente inmunodeprimido o con enfermedad autoinmune, le indicamos que la Comisión de Infecciones del Hospital General de Granollers, expresa la conveniencia e importancia de la vacunación para COVID-19 en todos los pacientes con enfermedades autoinmunes, incluidos aquellos que reciben tratamientos inmunosupresores. Su vacunación está recomendada a partir del momento en que corresponda a este grupo de población. Las medidas de prevención generales (uso de mascarilla, distanciamiento, higiene de manos y ventilación) siguen siendo imprescindibles, incluso tras la vacunación.

]]>
Tue, 16 Feb 2021 11:42:15 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/254/vacunacio-contra-la-covid-19-vacunacion-contra-la-covid-19 http://fphag.org/comunicacio/noticies/254
Cabré Junqueras segueix fent realitat el projecte de musicoteràpia a l’Hospital General de Granollers tot i la pandèmia Granollers, 26 de gener de 2021.- Serveis Funeraris Cabré Junqueras, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i l’Associació Art Solidari, van renovar el conveni de col·laboració l’any 2020, i tenen intenció de seguir col·laborant durant el 2021, per tal de desenvolupar activitats de musicoteràpia a les Unitats de Cures Pal·liatives i de Cures Intensives de l’Hospital General de Granollers amb la voluntat de millorar la qualitat assistencial.

Les activitats de musicoteràpia estan dirigides per musicoterapeutes professionals d’Art Solidari i les accions estan adreçades a pacients i familiars, que són seleccionats per l’equip i sotmesos a protocols d’avaluació.

Cabré Junqueras presta els seus serveis a Granollers i a la comarca del Vallès Oriental i manté una estreta col·laboració professional amb l’Hospital General de Granollers. Enguany, Cabré Junqueras continua finançat l’activitat de la musicoteràpia dins de l’hospital que va començar l’any 2019. Una activitat que a causa de la pandèmia s’ha hagut de reinventar per poder arribar als pacients de l’hospital i els residents del Centre Geriàtric, en formats que garanteixen les mesures preventives i de seguretat per a pacients i músics.

“Durant el primer trimestre del 2020 l’activitat dels musicoterapeutes va ser la mateixa que ja s’estava produint en anys anteriors, però la realitat de la pandèmia va fer que aquests serveis de música en directe quedessin substituïts per l’edició d’enregistraments de temes musicals en vídeo, prop d’una cinquantena de vídeos amb participació de 12 músics, pels residents del Centre Geriàtric. L’equip assistencial va poder fer sessions en grupets reduïts durant l’estricte confinament dels primers mesos. Actualment Art solidari està treballant en l’estudi de les mesures de prevenció que cal adoptar per poder tornar a la pràctica de la música en directe, i també en l’elaboració de nou material d’enregistrament”, explica Mateu Aregay, president d’Art Solidari, entitat que s’encarrega de la musicoteràpia a l’hospital.

El Dr. Rafael Lledó, director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, valora positivament la col·laboració de les tres entitats i afirma que “la música contribueix a fer que que el pas dels pacients i els seus familiars per l’hospital sigui molt més agradable i contribueix a un millor benestar de les persones en el seu procés assistencial”.

“Amb aquesta col·laboració volem tornar a mostrar el nostre compromís amb la ciutat i la comarca millorant la qualitat assistencial de la població del Vallès Oriental en el marc de les aportacions per responsabilitat de l’empresa. I aquest any, més que mai, en la situació tan complicada com la que estem vivint és important poder contribuir per fer arribar als pacients la música amb tots els beneficis que els hi comporta, conclou Josep Maria Mons, gerent de Cabré Junqueras.


El projecte de Musicoteràpia a l’Hospital General de Granollers:
El projecte de musicoteràpia es va iniciar a l’hospital l’any 2018 a la Unitat de Cures Pal·liatives realitzant sessions adreçades a pacients i familiars, impartides per un Musicoterapeuta professional, amb objectius terapèutics consensuats I coordinats amb l’equip assistencial interdisciplinari, orientades a la millora del benestar físic, psíquic, i a la preparació al dol.

Posteriorment es va implantar a la Unitat de Cures Intensives amb l’objectiu principal de reduir l’estrès, procurant un entorn més favorable i familiar, una visió positiva i una connexió del pacient amb la seva realitat sonora. Les sessions es configuren dins l’entorn assistencial de la unitat planificant la derivació dels pacients susceptibles de rebre les sessions de Musicoteràpia. L’acció musical es decideix en funció de l’estat físic i emocional dels pacients i de les seves possibilitats de participació i preferències, no de les preferències del musicoterapeuta. La història sonora del pacient pot ser el punt de partida de l’acció musical basada en la improvisació terapèutica podent-se donar objectius tant de relaxació com d’estimulació. El musicoterapeuta centra tots els seus coneixements musicals i de suport terapèutic a la millora del benestar del pacient i no de la seva projecció artística.

A mitjans del 2019 es va implementar una prova pilot a l’UCI de l’hospital oferint un cop per setmana als pacients i familiars la possibilitat de gaudir d’una sessió de Musicoteràpia, fet que va donar resultats favorables tant en els pacients com en el personal assistencial.

Més sobre Art Solidari:
Art Solidari és una associació sense ànim de lucre, fundada a Barcelona l’any 2000, i a partir de 2017 amb seu a Llinars del Vallès que té com a missió donar suport a les persones amb situació de fragilitat per motius de salut o de context social i econòmic, a partir de l’expressió artística. Tot promovent i difonent la musicoteràpia (les arts en general) a diferents àmbits d’atenció sanitària, de benestar social i d’integració i la formació, facilitant espais de realització de pràctiques dels diferents màsters de musicoteràpia.

Més sobre Cabré Junqueras:
Cabré Junqueras és una empresa mataronina fundada l’any 1902. Actualment, l’empresa amb seu a Mataró, gestiona cementiris i serveis funeraris de més de 50 municipis de Catalunya amb especial incidència al Maresme i Vallès Oriental. Cabré Junqueras ofereix en tot moment un servei global de qualitat avalat pels estàndards marcats a les normes ISO. Donar un servei proper, humà, amb vocació d’acompanyament i disponibilitat absoluta són els trets diferenciadors de Cabré Junqueras.

]]>
Tue, 26 Jan 2021 11:52:35 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/252/cabre-junqueras-segueix-fent-realitat-el-projecte-de-musicoterapia-a-lhospital-general-de-granollers-tot-i-la-pandemia http://fphag.org/comunicacio/noticies/252
"No fem la sobretaula de Nadal a l’Hospital" - Manifest conjunt de les entitats sanitàries del Vallès Oriental Des de les entitats sanitàries que prestem servei a la comarca del Vallès Oriental ens sumem al manifest que han fet els nostres companys de Mútua de Terrassa, Consorci Sanitari de Terrassa i Parc Taulí de Sabadell, i fem una crida als nostres conciutadans i conciutadanes perquè ens ajudin a que ningú hagi de fer la sobretaula de Nadal a l’Hospital.

Som a les portes de poder disposar d’una vacuna que desitgem efectiva, tal i com ho indiquen tots els estudis internacionals, però també som a les portes d’un nou període crític pel que fa al possible col·lapse del sistema sanitari del nostre territori i de tot el país. Evitar aquesta situació és a mans de tots. Dels professionals de la salut i, sobretot, de cadascun de nosaltres com a individus i com a societat.

Mantenir la distància de seguretat, dur la mascareta posada i fer higiene de mans de manera continuada ha estat una de les grans mesures de prevenció, però la més important, aquests dies, ha de ser mantenir la distància social amb les persones amb qui no convivim habitualment.

Només d’aquesta manera evitarem més contagis i farem que els serveis d’urgències i hospitalaris puguin atendre de manera eficaç a aquells que ho necessitin. Per fer front a aquesta pandèmia tots i totes som necessaris. Els professionals sanitaris ens sabem imprescindibles per poder tenir cura de les persones malaltes, però com a ciutadans i ciutadanes és imprescindible que entenguem que frenar l’evolució de la pandèmia és responsabilitat de tots.

Ajudeu-nos a fer que ningú celebri les sobretaules de les Festes de Nadal a l’Hospital.

]]>
Thu, 24 Dec 2020 08:04:24 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/251/no-fem-la-sobretaula-de-nadal-a-lhospital-manifest-conjunt-de-les-entitats-sanitaries-del-valles-oriental http://fphag.org/comunicacio/noticies/251
Salut presenta un nou edifici polivalent integrat a l'Hospital de Granollers
 • La construcció s’emmarca en el projecte d’ampliació i modernització del centre per a afrontar la pandèmia i la post pandèmia de COVID-19
 • El nou espai permetrà disposar d’uns 6.000m2 assistencials i 3.000m2 de reserva per a l’ampliació quirúrgica
 • El Departament de Salut, l’Ajuntament de Granollers i la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers inicien les actuacions per poder construir un nou espai hospitalari polivalent a un solar que cedirà el consistori. El projecte té l’objectiu de donar resposta a les necessitats sorgides amb la pandèmia de la COVID-19, ampliar i modernitzar el centre. L’actuació té un cost aproximat de 25 milions d’euros aportats pel Departament de Salut.
  El projecte de l’Hospital de Granollers va més enllà del creixement estructural de llits que comporta, i millora la disponibilitat d’espais adequats per atendre les persones amb COVID-19 amb mesures de seguretat òptimes.

  La consellera de Salut, Alba Vergés, ha posat en valor que la inversió necessària per al projecte és real i plausible, de manera que pugui estar disponible la propera tardor. “Fem una aposta per un edifici que pensa en la COVID però també en quedar-se més enllà de l’epidèmia. I dona una resposta territorial, per a molta població de referència”, ha afegit Vergés abans d’emmarcar aquesta actuació en les que s’estan fent per “reforçar el sistema de salut de Catalunya, adequant-lo i transformant-lo el que escaigui per a satisfer les necessitats en salut de la ciutadania”.

  Per la seva, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha destacat els ràpids períodes d’execució, en tant que començaran i acabaran al mateix any 2021. Tot plegat, a més, amb la garantia d’una “construcció feta amb les darreres tècniques, amb seguretat i de qualitat, per a un espai que quedarà per a molt anys”.

  Els detalls del projecte

  L’ús del nou espai, d’uns 9.000 m2, serà l’allotjament del servei d’urgències en tota la planta baixa de l’hospital (4.000 m2) amb 90 punts d’atenció. A la primera planta (2.000 m2) s’hi allotjaran l’àrea de crítics, semicrítics i d’hospitalització convencional, fins a una capacitat total de 40 llits, dels quals 8 es consoliden com llits de crítics estructurals, passant dels 20 actuals a 28. Aquesta primera fase estarà disponible a la tardor del 2021. Els 3.000 m2 restants es reserven per a l’ampliació quirúrgica en una segona fase. A més, un cop tancat el pla funcional es determinarà l’ampliació de la resta d’àrees.

  Aquest nou espai hospitalari polivalent, pensat per donar una resposta immediata a la situació assistencial originada per la pandèmia de COVID-19, també pot reconvertir-se fàcilment en altres espais amb els usos que permetran la transformació global de les principals àrees de l’hospital.

  El projecte es veurà complementat, a més, amb l’obertura gradual al 2021 de l’actuació -ja en fase final de construcció- del centre de salut del carrer Girona que incorpora 4 quiròfans CMA (Cirurgia Major ambulatòria), 2 cma (cirurgia menor ambulatòria), CUAP (Centre Urgències Atenció Primària), ASSIR (Atenció a la Salut sexual i reproductiva) territorial i consultes d’especialitzada.

  L’Hospital de Granollers és un centre que pertany a la Regió Sanitària Metropolitana Nord que dona cobertura a la població de l’àmbit territorial Vallès Oriental Central amb 230.428 habitants. També és referència per al Baix Montseny (56.451 habitants) i el Baix Vallès (163.855 habitants). L’espai hospitalari, amb uns 47.000 m2, disposa actualment de 295 llits convencionals, 20 llits de crítics, 40 llits per a l’atenció intermèdia i 30 llits de salut mental.

  ]]>
  Mon, 21 Dec 2020 18:57:11 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/250/salut-presenta-un-nou-edifici-polivalent-integrat-a-lhospital-de-granollers http://fphag.org/comunicacio/noticies/250
  S’amplia el Servei d’Urgències de l’Hospital General de Granollers amb dos mòduls de suport Granollers, 19 de novembre de 2020.- Per tal d’ampliar els espais del Servei d’Urgències de l’Hospital General de Granollers, s’han començat a instal·lar dos mòduls nous, amb una dimensió de 242 m² en total. El primer mòdul està adherit al Servei d’Observació d’Urgències (SOU) i vol ampliar aquesta àrea d’observació amb 14 boxs més, i augmentar així mateix l’àrea de medicina amb un ús polivalent amb nivells de triatge 3 (veure requadre explicatiu adjunt). El segon mòdul consta de 8 butaques i 2 boxs de consulta, és adjacent i està comunicat amb la sala d’espera del Servei d’Urgències. Aquest espai pretén donar resposta a l’àrea mèdica per aquella patologia lleu de triatge 4 i 5.


  L’objectiu d’aquests mòduls és, per una banda, donar resposta a les necessitats de la pandèmia COVID per tal que cada pacient estigui ubicat en un box individual, millorant la seva estada. I per l’altra, anul·lar els passadissos com a zona assistencial.
  Nivells de triatge del Servei d’Urgències


  El Servei d’Urgències de l’Hospital
  És la principal porta d'entrada dels pacients que són hospitalitzats al nostre centre, encara que el percentatge més gran de pacients atesos, són donats d'alta amb el problema pel qual consulten resolt. També, alguns d'ells necessiten seguiment en altres dispositius del centre o en l’Atenció Primària.
  L'envelliment poblacional i l'elevada prevalença de patologies de diversa índole en persones de 65 o més anys, fan preveure un increment substancial del nombre de visites a Urgències en els següents anys, pel que és necessari adequar l'oferta sanitària a aquests reptes.
  L'activitat que es realitza en aquest Servei és molt àmplia: la part assistencial inclou l'atenció des de processos molt banals (que podrien ser resolts en altres nivells d'atenció) fins patologia molt complexa i d’alta gravetat.

  ]]>
  Fri, 20 Nov 2020 08:42:24 +0100 http://fphag.org/comunicacio/noticies/249/samplia-el-servei-durgencies-de-lhospital-general-de-granollers-amb-dos-moduls-de-suport http://fphag.org/comunicacio/noticies/249