Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

26/02/2024

El creixement estructural, els canvis en la direcció i l’increment d’activitat marquen el 2023 de l’Hospital General de Granollers

Granollers, 26 de febrer de 2024.- L’Hospital General de Granollers ha fet balanç del 2023, l’any del Centenari del seu edifici històric. Aquest ha estat marcat pel creixement estructural, els canvis en la direcció, l’augment de la plantilla i l’increment de l’activitat assistencial per donar resposta al Pla d’Accessibilitat del Departament de Salut.

Pel que fa al creixement estructural, a principis d’any es posava en marxa el renovat Servei d’Urgències, ubicat en la planta baixa de l’edifici compacte. Amb uns espais més amplis i confortables per a pacients i familiars, les esperades noves urgències s’adequaven per donar una millor resposta a les necessitats de la ciutadania. La renovació també permetia incorporar nova tecnologia i la digitalització dels processos per garantir la seguretat, confidencialitat i intimitat dels pacients. La suma d’aquestes millores han permès que l’equip hagi obtingut els millors resultats de satisfacció de l’experiència dels pacients en l’enquesta PLAENSA del Servei Català de la Salut. L’edifici compacte també ha dotat a l’hospital amb un major nombre de llits d’UCI, arribant a 28 llits, que van entrar en funcionament durant el mes de juny. En aquest període també es posaven en marxa dels quiròfans de cirurgia sense ingrés del Centre Salut Granollers, culminant el funcionament de l’edifici inaugurat durant el 2022. Uns nous equipaments, finançats pel Servei Català de la Salut, que fan que l'assistència sanitària del Vallès Oriental faci un pas endavant en la millora de la qualitat i l'accessibilitat al sistema sanitari públic. Tot un creixement que ha anat acompanyat de la incorporació de 242 nous professionals, fent que l’Hospital compti, actualment, amb una plantilla de més de 1.900 persones.

La construcció d'aquests equipaments han ajudat l'hospital a continuar impulsant la sostenibilitat amb la construcció de 4.100 m² de coberta enjardinada, que poden ser fins a un 60% més eficients energèticament respecte a les tradicionals. També s'ha dut a terme, entre altres accions, la instal·lació de gelosies orientables a les finestres que es graduen individualment en funció de la incidència solar altres accions per tal d'afavorir l'estalvi energètic.

L'any 2023 també ha comportat un canvi en la direcció del centre amb la incorporació, durant el mes d'abril, de la Dra. Beatriu Bayés. Amb l'entrada de la Dra. Bayés s'ha modificat l'organigrama de la institució i s'ha començat a treballar per un lideratge transversal i col·laboratiu.

I finalment, en relació amb l'increment de l'activitat i el desplegament de nous projectes a l'Hospital, es tancava l'any amb l'assoliment del Pla d'Accessibilitat, que ha comportat un increment d'activitat vinculada amb les llistes d'espera quirúrgiques, de visites d'atenció ambulatòria i de proves diagnòstiques.

Durant el 2023 s'han dut a terme un total de 10.098 intervencions quirúrgiques, un 16,59% més respecte a l'any anterior, 29.876 proves diagnòstiques, que representen un increment del 33,4%, i 74.926 consultes externes, que suposen un 28,01% més de visites que durant el 2022. A més, el temps d'espera de les proves diagnòstiques s'ha reduït en un 75,25% i el de les consultes externes en un 43,65%. En l'àmbit de l'hospitalització i de les alternatives a l'hospitalització, les altes mèdiques han augmentat un 38,6% i l'Hospitalització a Domicili, que ha sumat un tercer equip de treball, en un 37,1%.

D'altra banda, s'han dut a terme diferents projectes assistencials com, per exemple, la incorporació de nous rols professionals com el de l'assistent clínic, les guàrdies de neurologia que permeten donar una cobertura més àmplia d'aquest servei a la ciutadania o l'acreditació de la Unitat de Malaltia Intersticial Pulmonar.

En relació amb l'equip d'infermeria, durant el 2023 s'ha apostat per:

a) per l'inici de l'adequació de les ràtios d'infermeria de pacients atesos a les plantes d'hospitalització, millorant la qualitat de l'atenció i avançant cap a l'excel·lència; b) el projecte de mentoratge intern per millorar l'acollida dels nous professionals i que tinguin un referent intern en el seu procés d'incorporació; c) el projecte Sueñón, amb l'objectiu d'humanitzar les cures nocturnes, i d) en l'àmbit de la recerca, en el projecte Green Mother, un projecte de recerca treballat conjuntament amb l'Atenció Primària i que té com a finalitat conèixer la petjada carbònica que té la lactància materna.

A més, el centre continua apostant pel coneixement entenent-lo com a motor imprescindible per a la transformació i avenç de les institucions sanitàries. Per això, s'han impartit més de 25.600 hores de formació entre els professionals i s'ha format a un total de 662 estudiants que han avaluat la seva estada a l'Hospital amb un notable grau de satisfacció.

A banda dels grans assoliments assistencials, el 2023 ha estat marcat pel centenari del seu edifici històric. Per commemorar-ho la institució ha realitzat més de 20 activitats fent partícips tant a professionals del centre com a la ciutadania. Unes activitats que culminaran aquest 2024 amb la presentació del Documental del centenari i la projecció del videomapping en la seva façana.

En resum, totes les accions i projectes desenvolupats durant el 2023 han contribuït significativament a modernitzar les infraestructures de la institució i a enfortir la capacitat de l'hospital per a adaptar-se a les demandes canviants de l'entorn sanitari. Uns assoliments que han estat possibles gràcies al compromís i l'esforç de totes les persones que formen part de l'Hospital General de Granollers i que són indispensables per a continuar oferint una atenció mèdica de qualitat al Vallès Oriental.

Pujar