Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

4/09/2023

Persones amb mieloma múltiple participen en una activitat a l’Hospital General de Granollers per evidenciar la importància de l’exercici físic en aquests pacients

Granollers, 4 de setembre del 2023. En el marc del Dia Mundial del Mieloma Múltiple que se celebra el 5 de setembre, 35 pacients oncohematològics han participat a l’Hospital General de Granollers en una jornada presencial del programa EnforMMa de Sanofi, una sessió d’exercici físic adaptat a les seves necessitats, dirigida i supervisada per un fisioterapeuta del mateix centre.

El programa EnforMMA  és una iniciativa que neix amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients amb mieloma múltiple. El programa consisteix en la promoció de l'activitat física segura i adequada a les condicions físiques diferents de cada pacient, com a part complementària al seu tractament. Aquesta iniciativa compta amb el suport d'un grup multidisciplinari d'experts, en col·laboració amb la Comunitat Espanyola de Pacients amb Mieloma Múltiple (CEMMP) i l'Associació Espanyola d'Afectats per Limfoma, Mieloma i Leucèmia (AEAL), i amb l'aval de la Societat Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia (SEHH).

EnforMMa s'integra dins del compromís de Sanofi per millorar la vida de les persones amb malalties hematològiques. Concretament, el mieloma múltiple és el segon càncer hematològic més freqüent. A diferència de la majoria dels tipus de càncer, no apareix en forma de tumor, sinó que s’origina a causa d’una anomalia molecular que fa que les cèl·lules secretin proteïnes monoclonals (proteïna M) en excés i destrueixin el teixit de la medul·la òssia. En aquest procés, les cèl·lules canceroses es divideixen i s’estenen pel  teixit esponjós dels principals ossos del cos com el maluc, les costelles o l’espina dorsal.

La degeneració òssia que provoca el mieloma múltiple comporta símptomes com el cansament per anèmia, lesions òssies, infeccions víriques i bacterianes, insuficiència renal o hipercalcèmia. Arribant a condicionar greument la vida dels pacients que conviuen amb la malaltia.

Pujar