Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

10/05/2023

L’Hospital General de Granollers realitza per primera vegada una intervenció de columna amb sistema de navegació

Granollers, 10 de maig de 2023.- L’Hospital General de Granollers ha dut a terme amb èxit la primera intervenció de columna vertebral amb un sistema de navegació quirúrgica, gràcies al treball en equip del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, liderat pel Dr. Enric Cruz.

El sistema de navegació quirúrgica és un equip mòbil que utilitza tecnologia de vídeo per a localitzar la posició i el moviment d'un instrument quirúrgic amb la finalitat de col·locar implants de manera exacta. Aquesta tecnologia avançada permet als cirurgians veure en temps real imatges de la intervenció, així com una visió 3D de la columna del pacient, fent que aquesta sigui més precisa i segura.

Si bé aquesta metodologia ja existia anteriorment, el gran avenç és la tecnologia minimalista, implementada a l’Hospital de la mà de l’empresa espanyola PQx, ja que permet emprar aquest sistema sense necessitat de modificar l’estructura del quiròfan. A més, ofereix eines per a un tractament fet a mida i personalitzat per a cada pacient, mitjançant les sinèrgies prèvies entre l’equip mèdic i el software, la qual cosa ajuda a planificar i executar l’operació amb major precisió.

L’equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia valora molt positivament aquesta intervenció que va ser un èxit i una clara aposta per la innovació i la precisió en els procediments quirúrgics, i la seguretat del pacient.

Pujar