Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

27/03/2023

L’Hospital General de Granollers celebra la Jornada Científica del Centenari

 Granollers, 31 de març de 2023.- El passat divendres, 24 de març 2023, l’Hospital General de Granollers va celebrar la Jornada Científica, que enguany  s’emmarca dins de la celebració del Centenari del seu Edifici Històric. Sota el lema “Passat, present i futur de l'atenció sanitària a Granollers” es van organitzar diferents taules rodones per fer un repàs d’aquests cent anys de l’hospital modern.

El Dr. Andreu Aloy, director general adjunt de l’Hospital, va ser l’encarregat de presentar i moderar la conferència inaugural “El passat històric i sanitari de l’Hospital General de Granollers” on la Sra. Carme Barbany, historiadora, i la Sra. Maria Sagalés, doctora en Farmàcia, van fer referència a la importància i la necessitat de conèixer les arrels per poder evolucionar de manera favorable.

Seguidament, la Sra. Montserrat Esquerda, doctora en Pediatria, va parlar de l'equilibri entre una medicina humanament científica i científicament humana en una conferència titulada “Atenció i tecnologia sanitària de futur i humanisme” i moderada per la Sra. Cristina Serra, presidenta del Comitè d’Ètica Assistencial de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG). Durant la seva intervenció va assegurar que, avui dia, ens enfrontem a “una nova revolució en la qual els professionals sanitaris s'han d'adaptar a les noves necessitats de la població”.

La jornada va comptar amb dues taules rodones per tractar el present i el futur de l’Hospital. La primera, “L’Hospital General de Granollers d’enguany”, moderada per Clara Armengol, periodista de VOTV, on van intervenir el Dr. Francesc Bas-Cutrina, cap de la Unitat de l’Aparell Digestiu de la FPHAG, el Sr. Lambert Botey, escriptor, cineasta i usuari de l’Hospital, la Sra. Mercè Fonollosa, gestora de casos, i el Sr. Carles Rubies, director d'Estratègia Digital de la FPHAG. La segona, “Futur de l'atenció sanitària en aquest segle”, moderada per la Sra. Saray Alen, directora d’Infermeria de l’Hospital, i que va comptar amb la participació del Sr. José M. Balibrea, cap de la Unitat de Cirurgia Endocrina-Metabòlica i Bariàtrica de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el Sr. Hernán Elia Lew, investigador i cap de Projectes d'Experiència de Pacients de la direcció Estratègica Digital i Dades de l'Hospital Sant Joan de Déu, i la Sra. Núria Seijas, cap d'infermeria d'Hospitalització a Domicili de l'Hospital Clínic.

En ambdues taules coincidien en el fet que la tecnologia ha d’estar al servei dels professionals i no a l'inrevés, ja que aquesta ha de complementar l'atenció sense substituir als professionals.

Premiats de la Marató Científica

En finalitzar l'acte es va fer el lliurament de premis a les cinc millors comunicacions assistencials, no assistencials o de gestió presentades el dia anterior a la Marató Científica del Centenari.

Els premiats van ser:

  • Millor Comunicació més innovadora – «Auditoria CMBDAH 2022». Marcel Esquius Díez.
  • Millor Comunicació de Gestió, com a projecte de futur. «Cafè científic. Dedica't 5 minuts». Laura Lahuerta Valls.
  • Millor Comunicació Assistencial, com a projecte de futur. «Característiques clíniques i factors pronòstics dels pacients amb intoxicació aguda greu que consulten el servei d'Urgències i necessites ingrés a l'UCI. Aplicació del Clinictox-Score». Luana da Costa Llácer.
  • Millor Comunicació de Gestió amb resultats. «Quadre de comandament integral». Manel Romero Conejo.
  • Millor Comunicació Assistencial amb resultats. «Catèters de línia mitja: present i futur de l'Hospitalització a Domicili». Montserrat Fontané Miret.

Pujar