Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

1/03/2023

La Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital General de Granollers rep la certificació d’excel·lència de la DNV GL – Business Assurance

Granollers, 1 de març de 2023.- Avui, la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició (UDEN) de l’Hospital General de Granollers ha rebut la Certificació d’Excel·lència, que atorga l’empresa certificadora DNV GL – Business Assurance d'acord amb l'estàndard del procés educatiu per a pacients que inicien teràpia amb bomba d'insulina, en un acte celebrat a l’Edifici del Coneixement del Centre.

El Sr. Juan Andrés Salido, Country Manager Iberia - Supply Chain and Product Assurance a DNV, ha estat l’encarregat d’entregar el diploma de certificació a la Unitat. Durant l’acte també s’ha comptat amb la participació de la Sra. Margarida Jansa, infermera de pràctica avançada (IPA) en l'atenció i educació de les persones amb diabetis, qui ha presentat la ponència “Importància de l'estandardització del procés educatiu en les persones amb diabetis tipus 1 que comencen teràpia amb bomba d'insulina".

Inicis del projecte

Aquest projecte es va començar a gestar l’any 2017, liderat pel Dr. Ignasi Castells, en aquell moment coordinador de la UDEN, la Dra. Olga Simó, actual cap de la UDEN, i la Sra. Anna Suárez, infermera i educadora en diabetis. Dos anys més tard, l’any 2019 i fins al 2022 es va estar treballant en aquesta iniciativa amb la col·laboració de totes i tots els professionals de la Unitat, els quals han estat peces clau per aconseguir l’objectiu de la certificació.

Aquesta acreditació implica fer un pas endavant per a continuar treballant segons els estàndards de qualitat i millora l’atenció a pacients amb diabetis de tipus 1, assegurant que aquests disposin del millor tractament i de l’acompanyament per part d’un equip de professionals certificats en el tema, que treballen de manera estandarditzada i multidisciplinària.

Per obtenir aquesta acreditació s’ha treballat seguint el programa EQUIP de l’empresa Medtronic, basat en les millors pràctiques clíniques per a donar suport a la qualitat i l'eficiència de les unitats de diabetis, a través de la implementació d'un programa estructurat per a l'inici de teràpia amb bomba d'insulina. Això ha permès que els equips s’hagin pogut formar de manera més especialitzada per a iniciar aquests tractaments en els pacients que ho requereixen i, a més, certificar-se per una empresa d'auditora externa (DNV).

Tractament amb bomba d’insulina

La diabetis tipus 1 és una malaltia crònica, caracteritzada per un increment dels nivells de sucre en sang, ja que el pàncrees no produeix insulina, i que s’inicia de manera més freqüent durant la infància o joventut. Amb el tractament adequat es pretén que el pacient amb diabetis millori la seva qualitat de vida present i futura.

La teràpia amb infusor d’insulina o “bomba” permet administrar la insulina al pacient de manera més precisa que els clàssics bolígrafs d’insulina. A més, els últims models d’aquest aparell ja compten amb connectivitat amb sensors de glucosa, telèfons mòbils, etc. la qual cosa permet que aquests aparells siguin automàtics, millorant el control del sucre i la qualitat de vida del pacient.

Pujar