Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

14/10/2022

IX Jornada d'actualització en Neurologia del Vallès Oriental

Granollers, 14 d’octubre de 2022.- El Servei de Neurologia de l'Hospital General de Granollers, ha celebrat avui la IX Jornada d'actualització en Neurologia.

L'objectiu d'aquestes Jornades és actualitzar anualment el maneig i diagnòstic de les patologies més prevalents en Neurologia.

L’ictus continua sent una greu malaltia vascular cerebral que afecta una de cada sis persones, suposant la primera causa de discapacitat en el món. El 60% dels pacients presenten un ictus amb poca simptomatologia (el que s’anomena ictus minor), i malgrat els avanços en els darrers anys, són exclosos del tractament trombolític, ocasionant una discapacitat en el 40% dels casos.

En la jornada d'enguany s’han presentat els resultats preliminars de l'estudi SPAN2 realitzat a l’Hospital General de Granollers, que permet avaluar els predictors pronòstics de l’ictus minor i la seva seguretat en el tractament trombolític. Cal destacar la presentació de l'equip de Pediatria sobre circuit del codi ictus pediàtric. L'hospital de Granollers presenta un treball pioner en aquest àmbit, ja que incorpora el coneixement del codi ictus de l'adult i el nou circuit intrahospitalari, un sistema de multi trucada automàtica que activa a tots els professionals sanitaris implicats, evitant les demores en el tractament.

Altres novetats destacades que s'han tractat en la jornada han estat l'actualització en el tractament de la disfàgia oro-faríngia, respondre a una qüestió controvertida com és l'epilèpsia i gestació, els nous tractaments de la cefalea crònica, la fisioteràpia dels pacients amb ictus contemplant l'abordatge del dolor miofascial, la utilitat dels nous biomarcadors del líquid cefaloraquidi en el diagnòstic precoç de la malaltia d'Alzheimer, l'estudi bàsic dels pacients amb polineuropatia o la disponibilitat d'un nou tractament del tremolor farmacoresistent mitjançant ultrasons focalitzats d'alta intensitat.

El Dr. Belvís del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, un dels neuròlegs més prestigiosos del nostre país en el camp de les cefalees i neuràlgies, ha presentat una extraordinària actualització de les teràpies invasives en les neuràlgies.

La infermera de pràctica avançada en Neurologia i l'equip de Neuropsicologia han presentat el model d'atenció integral del pacient neurològic ambulatori, tant des del punt de vista de rehabilitació cognitiva com de les cures generals a domicili.

Finalment, s'ha comptat amb la presència del Dr. Fernando Muñoz, un reconegut Neurocirurgià de l'Hospital de la Sant Creu i Sant Pau, que ha tancat la jornada amb una actualització sobre els aneurismes cerebrals asimptomàtics.

“Ens omple de satisfacció veure com any rere any, les Jornades Neurològiques presenten una alta participació i un excel·lent grau de satisfacció pels assistents. Desitgem que la Jornada d'enguany sigui igualment del grat de tots” ha conclòs la Dra. Cocho, cap de Neurologia i responsable de la Unitat d'Ictus de l’Hospital General de Granollers.

Pujar