Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

10/02/2022

El treball en equip multidisciplinari permet tractar amb èxit el primer pacient amb varius gàstriques a l’Hospital

Treball en equip: infermeria i facultatius d’Aparell Digestiu i Anestesiologia

Granollers, 10 de febrer de 2022.- L’equip d’infermeria i facultatius mèdics de la Unitat de l’Aparell Digestiu juntament amb el suport del Servei d’Anestesiologia ha realitzat de forma exitosa, per primera vegada a l’Hospital General de Granollers, un procediment endoscòpic per a atendre i tractar un pacient amb varius gàstriques.

L’inici del nou projecte de la Unitat de l’Aparell Digestiu (ja en marxa i en ple desenvolupament des de setembre de 2020) i l’aposta del centre pel creixement i la innovació, ha permès incorporar aquesta tècnica dins la cartera de serveis de l’hospital, evitant la necessitat de traslladar a centres externs els pacients amb aquest tipus de patologia.

Fins ara, aquest tipus de pacients es derivaven a l’Hospital Clínic de Barcelona -com a centre referent del nostre hospital dins l’aliança estratègica assistencial C-17- per a tractar i dur a terme aquest procediment.

Les varius gàstriques
Són malformacions vasculars que poden aparèixer en l’estómac de pacients amb malalties hepàtiques avançades en fase de cirrosi hepàtica. A causa de la naturalesa d’aquest tipus de lesions, existeix un alt risc que puguin sagnar i el pacient presenti una hemorràgia interna gastrointestinal.

Pujar