Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

19/10/2021

Obre l’Espai Domum Granollers per a una assistència més humana i propera en el càncer

Granollers, 19 d’octubre de 2021. – En el marc del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, avui s’ha posat en marxa a l’Hospital General de Granollers el Domum Granollers, un espai pensat, dissenyat i construït per a les persones en procés oncològic, fruit de l’aliança estratègica establerta entre el centre hospitalari i la Fundació Nous Cims.

L’espai de Granollers és la segona experiència del programa Domum, creat per l’Àrea de Benestar Emocional de la Fundació Nous Cims, després de la posada en marxa del Domum Mar a l’Hospital del Mar de Barcelona. El programa planteja transformar les sales d’espera dels centres hospitalaris en “sales d’estar” on les persones que esperen per tractaments de quimioteràpia i radioteràpia s’hi trobin com a casa. A la vegada, podran gaudir d’un complet programa d’activitats destinades a millorar el seu benestar físic, emocional i social. Se’n podran beneficiar pacients del servei d’Oncologia que han de passar llargues estones a l’hospital.

Domum Granollers neix a partir de la identificació per part de l’Hospital General de Granollers, a través del seu projecte d’Experiència Pacient “Més de Tots. Fem junts l’Hospital de vols”, de la necessitat de comptar amb espais més humans al centre. En aquest sentit, es desenvolupa un procés participatiu amb pacients oncològics. És gràcies a la col·laboració dels pacients que l’espai Domum Granollers és una realitat i que dóna resposta a les necessitats detectades pel centre.

S’espera que, després de les experiències de Domum Mar i Domum Granollers, aquest model d’espai terapèutic es pugui replicar a altres Unitats d’Oncologia, tant de Catalunya com d’Espanya. Està previst que més endavant s’avaluï l’impacte real dels espais Domum sobre el benestar emocional de les persones en procés oncològic que s’hi atenen.

Un programa co-creat amb els hospitals i les persones usuàries per atendre necessitats reals

Domum Granollers s’ha concebut com un entorn terapèutic dissenyat basant-se en l’evidència científica per a tenir cura de les persones, a partir de l’interiorisme emocional (mobiliari ergonòmic, sostenible i ètic, natura i vegetació, aromes i textures) i el diàleg de l’art amb la salut. Hi ha una sala d’estar per a sentir-s’hi com a casa, amb butaques i racons per a desconnectar i repositoris de llibres i informació sobre temes d’interès per a les persones en procés oncològic, però també racons que permeten interactuar i socialitzar.

Fora de les hores d’activitats del servei d’Oncologia, la sala polivalent de Domum Granollers acollirà sessions informatives, tallers psicoeducatius i terapèutics i activitats comunitàries que oferiran entitats expertes en oncologia i altres agents de la comunitat, seguint un treball en xarxa. Entre aquestes activitats i pràctiques d’acompanyament a les persones, hi haurà tallers específics (maquillatge, artteràpia, mindfulness...) i grups de suport per a persones, familiars i cuidadors. L’espai Domum també serà espai de reunió i reflexió per als professionals sanitaris de l’Hospital.

Pel que fa a l’interiorisme de Domum Granollers, porta el segell d’Estudi Aura, format per dues joves emprenedores. El seu projecte va ser seleccionat d’entre més de 30 empreses. Quant als mobles, són una aportació d’Actiu, fabricant de mobles especialitzat en crear ambients per millorar el benestar de les persones i que tenen en compte la sostenibilitat.


Sobre Nous Cims

La Fundació Nous Cims, amb seu a Barcelona, fomenta la innovació social dissenyant programes d’impacte i acompanyant a entitats socials, institucions i persones en tres àmbits: l’ocupabilitat, el benestar emocional i el desenvolupament global. Nous Cims identifica reptes socials no coberts o amb espai de millora, a partir dels quals dissenya, impulsa i avalua projectes i programes amb metodologia pròpia com Zing, Komtü, Koa o Domum, amb l’objectiu de transformar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat tant en l’entorn més proper com en països emergents i de generar coneixement en els seus àmbits d’actuació.


Més informació

Gabinet de comunicació de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers. Tel. 938425075
comunicacio@fphag.org

Departament de Comunicació de la Fundació Nous Cims. Tel. 625154387
edelcampo@nouscims.com/ comunicacio@nouscims.com

Pujar