Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

14/07/2021

Comencen les obres de l’espai Domum Granollers a l’Hospital de Dia Oncohematològic

Granollers, 14 de juliol de 2021.- Avui s’inicien les obres a la sala d’espera de l’Hospital de Dia Oncohematològic per crear l’espai Domum Granollers, un emplaçament pensat per a les persones en procés oncològic que són tractades a l’Hospital General de Granollers. El model planteja transformar les sales d’espera dels centres hospitalaris en “sales d’estar” on les persones que esperen per tractaments de quimioteràpia i radioteràpia s’hi trobin com a casa. Aquesta serà la segon experiència del model Domum, creat per l’Àrea de Benestar Emocional de Nous Cims, després de la seva implantació a l’Hospital del Mar.

El projecte neix a partir de la identificació per part de l’Hospital General de Granollers, a través del seu projecte d’Experiència Pacient “Més de Tots. Fem junts l’Hospital de vols” de la necessitat de comptar amb espais més humans a l’hospital.

En aquest sentit, es desenvolupa un procés participatiu amb pacients oncològics, familiars i professionals, per tal d’explorar oportunitats de millora en l’atenció, i l’Hospital General de Granollers incorpora les demandes resultat d’aquest procés de treball participatiu.

L’equip de Nous Cims, en aliança amb l’Hospital General de Granollers, hi intervé i desenvolupa un model al voltant de la necessitat de disposar d’espais més humans i més activitats de suport psicosocial a la cartera de serveis de les Unitats d’Oncologia dels Hospitals.

Un model centrat en les necessitats de les persones

Domum Granollers s’ha concebut com un entorn terapèutic dissenyat en base a l’evidència científica per a tenir cura de les persones, a partir de l’interiorisme emocional (mobiliari ergonòmic, sostenible i ètic, natura i vegetació, aromes i textures) i el diàleg de l’art amb la salut.

A més, hi haurà racons per a l’aïllament i altres racons per a socialitzar, espais terapèutics i pràctiques d’acompanyament a les persones com el mindfulness, l’artteràpia o la musicoteràpia.També hi haurà connectivitat i altres recursos per a entretenir-se.

Pel que fa a l’interiorisme de Domum Granollers, aquest porta el segell de l’Estudi Aura, format per les emprenedores barcelonines Sònia Domingo i Júlia Huysmans. El seu projecte va ser seleccionat d’entre més de 30 empreses. Quant als mobles, són una aportació d’Actiu, fabricant de mobles d’Alacant que uneix innovació, espai i mobiliari per a crear ambients que millorin el benestar de les persones.

Està previst que les obres de Domum Granollers finalitzin a finals del mes d’agost.

Programa i espai d'estar per a pacients oncològics en espera de tractament, un entorn d'experiències positives i reparadores que persegueixen transformar el concepte d'atenció hospitalària cap a una assistència més pròxima i humana.

Sobre Nous Cims

Nous Cims és una fundació que dissenya programes socials d'impacte i acompanya a entitats socials i institucions com a consultors/es d'innovació social per a transformar la vida de les persones en els àmbits del benestar emocional, l'ocupabilitat i la cooperació internacional. La fundació crea i desenvolupa programes amb metodologia pròpia com Zing Komtü, Koa o Domum i genera coneixement en aquests àmbits d'actuació.

El projecte Domum és un model creat per a transformar el concepte d'atenció hospitalària cap a una assistència més propera i humana en el càncer. La xarxa d'entitats i centres hospitalaris que col·laboren amb Domum construeixen un entorn d'experiències positives i reparadores que tenen cura de la comunitat que passa per un procés oncològic, així com les famílies, cuidadors/es i professionals de la salut.

Pujar