Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

4/02/2020

L’Hospital General de Granollers posa en marxa un test de biòpsia líquida per a pacients amb càncer avançat

Extracció a un pacient del Servei d'Oncologia

Granollers, 4 de febrer de 2020.- Des d'aquest mes de gener l'Hospital General de Granollers posa a disposició dels pacients amb càncer avançat del Vallès Oriental una biòpsia líquida, l'anomenat Guardant-360.

En un tumor avançat hi ha fragments de material genètic del tumor (DNA circulant) en el plasma. Aquestes quantitats són mínimes i precisen d'unes tècniques molt sofisticades per a la seva detecció. El test de biòpsia líquida Guardant-360 permet no tan sols la seva detecció sinó, i més important, identificar alteracions genètiques pròpies de cada tumor.

Això vol dir que a partir d'una mostra de sang i amb una simple extracció es pot obtenir la mateixa informació que en una biòpsia convencional. Per altra banda, l'obtenció d'una mostra de teixit per a la seva anàlisi, a vegades es força complicat i no exempt de riscs. Per tant, és una forma senzilla i segura d'obtenir informació de la malaltia i que es pot repetir sempre que calgui.

Aquestes alteracions genètiques poden indicar sensibilitat a un tractament dirigit específicament a aquesta alteració, i també poden indicar una resistència a aquests tractaments. És el que s’anomena Medicina Personalitzada: tractament específic per a una alteració genètica especifica. La possibilitat de trobar aquesta alteració i tenir un medicament específic per a ella és baix, però quan hi és, el benefici esperable és molt alt. Es tracta de canviar el concepte d'un mateix tractament per a tothom a un tractament individualitzat al màxim possible.

La posada en marxa d'aquesta tècnica s'emmarca dins de l'aliança estratègica de la C-17 per a la gestió assistencial oncològica entre l'Hospital General de Granollers, l'Hospital de Mollet i l'Hospital Clínic de Barcelona, centre que va ser pioner, a escala europea, en la utilització de manera rutinària d'aquesta tècnica, molt estesa en els Estats Units.

Pujar