Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

10/11/2016

L’Hospital General de Granollers i l'Associació Catalana per al Parkinson organitzen la xerrada "Fem la malaltia de Parkinson més propera: tractaments no farmacològics de la malaltia”

El proper 14 de novembre l’Hospital General de Granollers conjuntament amb la Delegació del Vallès Oriental de l’Associació Catalana per al Parkinson organitza  una xerrada divulgativa sobre la malaltia del Parkinson i els seus tractaments no farmacològics.

La xerrada comptarà amb la presència de neuròlegs experts en el maneig de la malaltia així com fisioterapeutes i logopedes que presentaran els beneficis de les teràpies no farmacològiques. També es faran recomanacions als propis pacients i les seves famílies sobre les activitats que poden realitzar en el seu domicili.

La malaltia del Parkinson

La malaltia de Parkinson és la segona malaltia neurodegenerativa més prevalent després de la malaltia d’Alzheimer, afectant al voltant de 160.000 persones en el nostre país.
Es caracteritza per símptomes motors com la lentitud, rigidesa, tremolor de repòs així com inestabilitat postural, i se sol acompanyar de símptomes no motors com la depressió, estrenyiment, problemes cognitius o de la son. Tots aquests símptomes poden arribar a ser molt discapacitats.
En els darrers 20 anys s’han produït grans avanços en el coneixement i el tractament de la malaltia de Parkinson. Malgrat que la seva causa segueix sent desconeguda, i que actualment no es disposa de cap teràpia curativa, el tractament de certs símptomes mitjançant la fisioteràpia i la logopèdia és capaç de millorar la qualitat de vida dels pacients.
Des de l’any 2015, l’Associació Catalana per al Parkinson ha obert una delegació a Granollers ubicada a l’Hospital i ofereix als seus associats una sèrie de serveis per a complimentar el tractament farmacològic com la fisioteràpia, logopèdia i musicoteràpia.

Pujar