Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

10/10/2016

L'Hospital General de Granollers celebra la V Jornada Neurològica del Vallès Oriental

El proper divendres 14 d’octubre la Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers organitza la Jornada Neurològica del Vallès Oriental amb l’objectiu de fomentar el coneixement de les diferents malalties neurològiques.

La Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers, és referent en l’atenció neurològica de la comarca. És una Unitat de prestigi nominada, en els darrers cinc anys, en tres ocasions dins dels premis TOP 20 de la sanitat com a millor Servei de Neurologia en l’àmbit nacional. La Jornada Neurològica, que enguany arriba a la seva cinquena edició, presenta any rere any una alta participació i satisfacció entre els assistents.

D'altra banda, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Ictus, el proper 19 d’octubre, i que la Marató de TV3 anirà entorn a aquesta malaltia, l’Hospital General de Granollers incorpora a aquesta V Jornada Neurològica una carpa informativa i de prevenció sobre l’Ictus que estarà ubicada a l’entrada de l’edifici de Consultes Externes els dies 13 i 14 d’octubre. El punt d’informació comptarà amb la presència d’una infermera experta en Ictus que aportarà informació sobre els diferents tractaments i mesures de prevenció de la malaltia, així com les cures generals que es poden oferir als pacients. Junt amb la carpa d’informació, el dia 13 d’octubre de 10.30 a 12 hores, participaran en l’esdeveniment de manera altruista els músics Esteban Faro i Juan Carlos Bermúdez que presentaran en format acústic el recent llançament del seu segon disc de E. Faro “En la otra cara de la Luna”.

La malaltia de l’Ictus

L’Ictus és una greu malaltia vascular cerebral que afecta a una de cada sis persones, de les quals el 40% romandrà amb una greu discapacitat i el 30% mor. L’Ictus actualment suposa la primera causa de discapacitat en el món, i en el nostre entorn la primera causa de mortalitat entre les dones de més de 65 anys.

Hi ha dos tipus d’ictus. En un es produeix l’obstrucció d’un vas cerebral ocasionant, el que es coneix com un infart cerebral, i en l’altra un trencament d’un vas intracranial ocasionant l’extravasació de la sang al parènquima cerebral que és el que es coneix com a hemorràgia cerebral.

La majoria dels ictus corresponen a infarts cerebrals, i només en el 10-15% es tractarà d'una hemorràgia cerebral.

En els darrers 20 anys s'han produït grans avenços en el coneixement de la patologia vascular cerebral, destacant entre ells el tractament de l'infart cerebral amb trombòlisi. Malgrat tot, tot i ser el tractament més eficaç, és un tractament que només es pot administrar en les primeres quatre hores i mitja des de l'inici dels símptomes, i s'estima que el 50% dels pacients van a l'hospital més enllà de aquesta finestra terapèutica. Per aquest motiu, campanyes d'educació sanitària poblacionals són fonamentals per a conscienciar de l'enorme importància d'acudir de forma precoç a l'hospital.

Pujar