Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

31/05/2016

L'Hospital General de Granollers s'adhereix al Dia Mundial sense tabac

Com cada any, l’Hospital General de Granollers s’ha adherit al Dia Mundial Sense Tabac organitzant avui diferents activitats per a usuaris i professionals del centre. 

El Dia Mundial Sense Tabac és una iniciativa impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 1989 que recorda els greus perjudicis que comporta el tabac a la societat. Enguany l’objectiu principal era fer una crida a tots els països per tal que es preparin per l’empaquetat neutre dels productes de tabac sota el lema Prepara’t per l’empaquetat genèric!

L’empaquetat neutre és una important mesura de reducció sobre el tabaquisme. Permet disminuir l’atractiu dels productes de tabac, restringeix l’ús dels paquets com a suports per publicitar i promoure el tabac, limita l’empaquetat i etiquetatge enganyosos i augmenta l’eficàcia dels advertiments sanitaris. El que es pretén amb l’empaquetat neutre dels productes de tabac és restringir o prohibir l’ús de logotips, colors, imatges de marca o informació promocional sobre l’envàs, excepte els noms de la marca i del producte, que s’han de presentar en un color i tipus de font estàndard.

Amb motiu d’aquest dia, el Servei de Prevenció de l’Hospital General de Granollers ha posat una taula informativa i ha organitzat una sèrie d’activitats a l’entrada principal d’hospitalització amb l’objectiu de promoure l’abandonament del consum tabàquic entre els professionals i els usuaris. Les activitats que s'han fet són:

  • Realització de cooximetries i espirometries. S'han realitzat medicions de monòxid de carboni a l’aire espirat, proves de valoració de la funció pulmonar i càlcul de l’edat pulmonar.
  • S'han lliurarat flors a totes aquelles persones no fumadores o que es troben en situació d’abandonament del tabac i a tothom que ha dipositat a canvi les seves cigarretes.
  • S’ha informat sobre els efectes del consum de tabac, s'han lliurat monografies i altres documents informatius per promoure l’abandonament tabàquic i els espais lliures de fum de tabac. 

Pujar