Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

27/01/2016

L’Hospital General de Granollers consolida un Equip de Coordinació de Donació de Teixits

A partir del mes de febrer l’Hospital General de Granollers posarà en funcionament un Equip de Coordinació de Donació de Teixits integrat per catorze professionals amb l’objectiu de promoure les donacions, coordinar i protocol·litzar el circuit que s’ha de seguir.

La donació altruista i voluntària d’òrgans i teixits pot ajudar a salvar vides i a millorar la qualitat de vida de moltes persones. Tot i que la donació de teixits és menys coneguda que la d’òrgans, és igual d’important ja que un sol donant de teixits pot ajudar a més de cent persones: el trasplantament de còrnies pot tornar la vista a aquelles persones que pateixen ceguesa i alteracions a la vista, el d’ossos pot evitar amputacions a nens i joves que tenen tumors ossis, el de pell pot ajudar a persones que han patit greus cremades i que tenen cicatrius visibles que deformen el seu aspecte i el de vàlvules cardíaques pot millorar la qualitat de vida de persones malaltes del cor que tenen limitacions importants en la seva vida quotidiana.

Qualsevol persona és un donant potencial però són les condicions clíniques en el moment de la mort les que determinen si els teixits són vàlids per fer un trasplantament.

Per dur a terme tota aquesta tasca la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers col·labora activament amb l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT).

Pujar