Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

23/10/2015

Homenatge al Prof. Dr. Carles Vallbona i Calbó

Avui a la Sala Francesc Tarafa la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i l’Ajuntament de Granollers han fet un homenatge al doctor Carles Vallbona i Calbó, que va morir el passat mes d’agost a la ciutat de Houston.

L’acte ha estat presidit per l’Hble. Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, i han intervingut el Sr. Josep Mayoral, alcalde de Granollers i el Dr. Rafael Lledó, director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers. L’homenatge també ha comptat amb la presència de familiars del doctor, amics i entitats vinculades a la seva activitat.

Carles Vallbona i Calbó (Granollers, 1927 – Houston, 2015)

El Dr. Carles Vallbona va destacar en l’àmbit de la promoció de la salut amb una dilatada trajectòria assistencial i acadèmica. Va ser col·laborador de la NASA, pioner en informàtica mèdica i en la recerca sobre els efectes de la immobilització en els pacients. També van destacar les seus treballs en el control de la hipertensió arterial i la diabetis.

El Dr. Vallbona mantenia la seva vinculació i estima amb Granollers. Des de 1994 era membre del Patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, on es va crear l’Observatori de la Salut Dr. Carles Vallbona, el 2004. Vallbona, Fill Predilecte de la Ciutat de Granollers, va rebre nombroses distincions per les seves contribucions a la medicina acadèmica i a la salut pública, tant a nivell nacional com estrangera:

- Professor Distingit, per elecció dels estudiants del Baylor College of Medicine en els anys 1980,1983, 1985, 1987 i 1988
- Creu d'Oficial de l'Ordre del Mèrit Civil, atorgada per S. M. el Rei Joan Carles I, 1981
- Premi Joan D'Alós atorgat pel centre Cardiovascular Sant Jordi, 1998
- Membre Honorari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, escollit al 1999
- Màster de Salut Pública Honorari, Universitat de Las Palmas, Gran Canària, 2003
- Membre Honorari de la Societat Catalana d’ Hipertensió, 2003
- Premi B. i C. Robertson en Excel·lència en Educació, Baylor College of Medicine, 2004
- Premi Ben & Margaret Love Foundation Bobby R. Alford, M.D. per Professionalisme Clínic i Acadèmic, Baylor College of Medicine, 2006
- Premi Ferrer Internacional Homenot de la Sanitat: Homenot Nacional. Fundació Avedis Donabedian, 2007
- Medalla i Placa Josep Trueta al Mèrit Sanitari atorgat per la Generalitat de Catalunya l’any 2009
- Premi al Professionalisme 2010 concedit per ESADE i el Consorci Hospitalari de Catalunya
- Vallesà de l’any 2011
- Premi Alford pel seu professionalisme i el seu humanisme en l’exercici de la seva carrera en medicina 2010
- Homenatge del Harris Health System (Texas) i designació de la Clínica People's Health Center com a Vallbona Health Center, 2013
- Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya pel prestigi d’una trajectòria desenvolupada des de la ciutat Nort-americana de Houston tant a nivell assistencial com acadèmic, 2015.

Pujar