Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

25/09/2015

L'Hospital General de Granollers participa en la nit Europea de Recerca

25 de setembre de 2015 – Avui l’Hospital General de Granollers ha estat present a la desena edició de la Nit Europea de la Recerca a Barcelona, un projecte organitzat per BiOcomuniCA’T en col·laboració amb el CCCB i en el que hi participen més de 300 ciutats de tota Europa. L’objectiu d’aquesta jornada que s’ha ubicat al CCCB i a la Plaça de Joan Corominas de Barcelona de 17.00 a 21.00 hores, era mostrar als ciutadans la contribució que fan els científics amb les seves investigacions al benestar general de la societat. 

Coincidint amb l’any de la llum, científics que utilitzen tecnologies basades en aquesta en diversos àmbits com la biomedicina, la biotecnologia o la robòtica, han compartit experiències amb tots els assistents que s’hi han apropat i els han convidat a participar en experiments i tertúlies entre d’altres activitats.

La Unitat de Recerca i Innovació de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers ha exposat diversos materials didàctics i interactius on s’explicava la relació que té la llum amb la medicina i els seus dispositius. Concretament hi havia un pòster presentant el projecte europeu RADIO, que ofereix solucions domòtiques a persones de la tercera edat a través d’un robot intel·ligent que alhora serveix com a sistema no intrusiu de monitorització de la salut. També hi havia un pòster sobre les aplicacions de la llum en biomedicina, una taula de microexperiments i un miniconcurs en el qual hi podia participar tothom.

El projecte RADIO

RADIO és un projecte emmarcat dins del programa marc Horitzó 2020 de la Unió Europea, responent una convocatòria per a solucions tècniques per promoure la vida independent i reforçar la competitivitat de la economia Europea. Juntament amb el NCSR “Demokritos”, les institucions i empreses següents també participen en el projecte: Technological Educational Institute of Western Greece (Grècia), Ruhr Univeristaet Bochum (Alemanya), Robotnik Automation SLL (Espanya), Sensing & Control Systems S.L. (Espanya), AVN Innovative Technology Solutions LtD (Xipre), Fondazione Santa Lucia (Itàlia), Fundació Hospital Asil de Granollers (Espanya), I Frontida Zois (Grècia).

El projecte RADIO (Robots in Assisted Living Environments: Unobtrusive, eficient, reliable and modular solutions for independent ageing), que es va iniciar el passat 29 d’abril a les instal·lacions del NCSR “Demokritos” d’Atenes, té el seu àmbit d’ actuació en el camp de l’ envelliment actiu i saludable i ofereix solucions domòtiques per a persones de la tercera edat a través d’un robot intel•ligent, que alhora  serveix com a sistema no intrusiu de monitorització de la salut. El robot actua com a assistent domèstic, realitzant una sèrie de tasques, com buscar les ulleres o les claus de la persona per la casa, si aquesta ho demana a través d’una interfície intuïtiva i visual o mitjançant la veu. També segueix una rutina programada de tasques com aspirar el terra  o portar la medicació seguint la prescripció del metge ja que també disposa d’un dispensador de pastilles. Aquestes accions les pot programar la pròpia persona, un familiar o el mateix metge. A més d’actuar com a assistent domèstic, aquesta tecnologia també actua com a sistema de monitorització de salut no intrusiu, recollint i analitzant dades psicològiques i de comportament, ajudant d’aquesta manera al metge a diagnosticar símptomes i posar-hi remei de manera ràpida. L’Hospital participa com a centre pilot i compta amb la participació del Servei de Geriatria del centre.

Pujar