Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

10/09/2015

L’Hospital General de Granollers posa en marxa la consulta virtual-telefònica de preoperatoris

Granollers, 10 setembre de 2015 – El proper 14 de setembre l’Hospital General de Granollers posarà en marxa un nou projecte de visita preoperatòria telefònica d’anestèsia. Aquest procediment té com a objectiu establir un circuit més ràpid i àgil per atendre, de manera no presencial, a aquells pacients que s’han de sotmetre a una intervenció quirúrgica de baixa complexitat en regim ambulatori (sense ingrés) o a proves endoscòpiques digestives. 

El sistema consisteix en una valoració del pacient a través d´un qüestionari de salut, on es pregunta sobre l´estat dels diferents òrgans i aparells (tal i com ja ho fa l´anestesiòleg a una visita presencial) i també, examinant la informació clínica del pacient a la Història Clínica Compartida a través de l’ordinador. Això permet valorar  proves complementàries recents  com analítiques, radiografies, electrocardiogrames i altres. 

Els pacients que siguin donats com a aptes a la visita telefònica o virtual, ja podran venir a l’hospital el dia de la cirurgia per ser intervinguts. Tot i així, en qualsevol moment el metge anestesiòleg pot decidir, si ho estima necessari, complementar la visita telefònica amb una visita presencial.

La visita preoperatòria virtual-telefònica la duran a terme els metges especialistes del Servei d´Anestesiologia de l’Hospital de Granollers i en el cas de les proves d’endoscòpia digestiva, també hi participarà un equip d’infermeria format i acreditat pel propi Servei, en tot moment supervisat per un anestesiòleg.

Aquest nou projecte té com a precedent la visita virtual-telefònica que es realitza des de fa un cert temps i amb bons resultats a la Unitat del Dolor, una unitat integrada dins l´àmbit multidisciplinari del Servei d´Anestesiologia de l’Hospital. En l´assistència al Dolor aquest procés s´estableix com un mètode molt més immediat de contacte, resolució de dubtes i seguiment. 

Aquest projecte  permet  optimitzar el circuit de valoració preoperatòria dels pacients, disminuint els desplaçaments al centre hospitalari i suposa una millora en la qualitat assistencial i el confort dels usuaris, sempre mantenint  criteris de rigor i seguretat màxims. 

Pujar