Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

3/12/2012

Salut premia el Model d'Atenció Integrat de la Lumbàlgia de l'Hospital General de Granollers i SAP ICS

El passat 1 de desembre es va celebrar a Sitges la 2a Jornada del Pla de Salut 2011-2015 promoguda pel Departament de Salut, una trobada que va comptar amb més de 1.000 professionals i que tenia com a objectiu presentar els resultats del primer any i reconèixer i donar visibilitat a algunes de les múltiples iniciatives i experiències portades a terme pels professionals sanitaris dins del marc del Pla de Salut.

D’entre les més de 500 comunicacions que es van presentar només 5 en van rebre una distinció entre les quals es troba el model d’atenció integrat de la lumbàlgia al Vallès Oriental, dut a terme per la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG) conjuntament amb el SAP ICS del Vallès Oriental Central. El lliurament de premis va anar a càrrec del president en funcions, Artur Mas i del conseller de Salut el Sr. Boi Ruiz.

Aquest projecte es va iniciar el 2011 i està liderat pels doctors Enric Cruz, Cap del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia; Xavier Surís, Cap del Secció de Reumatologia i la Dra. Mònica Botta, sotsdirectora de l’àrea mèdica i serveis centrals per part de la FPHAG, i per part de l’ICS les doctores Anna Pérez i Isabel Recasens.

El model integrat ha permès una millora en la indicació de les proves diagnòstiques, el temps d’espera i la durada de la invalidesa temporal dels pacients afectats per lumbàlgia gràcies a un model d’atenció multidisciplinar basat en el consens de professionals de l’Atenció Primària (AP) (metges, professionals d’infermeria i de rehabilitació) i de l’Atenció Especialitzada (AE) (cirurgia ortopèdica i traumatalogia, reumatologia i clínica del dolor) que han protocol•laritzat el procés. Dins aquest marc de treball conjunt s’ha creat a l’AE una “finestra única” per evitar que el pacient recorri per diferents especialitats generant visites inadequades.

La implantació de la ruta assistencial de lumbàlgia al Vallès Oriental ha permès reduir les llistes d’espera per l’adequació dels serveis en funció de la necessitat del pacients; augmentar l'eficiència del procés diagnòstic i terapèutic de la lumbàlgia i millorar la capacitat resolutiva de l’AP establint criteris per la derivació, apropant l’activitat de fisioteràpia i reforçant l’autocura del pacient. Aquest procés ha obtingut, entre d’altres resultats, la reducció del 35,4% de les derivacions que es fan des de l’AP a l’AE i de la invalidesa temporal dels pacients que ha passat de 57 a 32 dies.
 

Pujar