Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

18/03/2015

L’Hospital General de Granollers posa en marxa un equip d'Hospitalització a Domicili

L’Hospital General de Granollers ha desplegat un equip d’hospitalització a domicili que contribueix a la millora de la gestió hospitalària i del Servei d’Urgències. Es tracta d’un dispositiu que permet a pacients que pateixen un problema puntual de salut evitar l’ingrés a l’Hospital, i fer la seva hospitalització al seu domicili amb la visita i seguiment d’equips especialitzats.

L’equip assistencial està format per un metge de Medicina Interna i tres professionals d’infermeria. El servei es realitza de 8 a 21 hores de dilluns a divendres i els caps de setmana i festius de 8 a 16.30 hores. En cas que ho necessiti el pacient, també es disposa d’un telèfon mòbil per posar-se en contacte amb l’equip durant el dia i que es deriva durant la nit a la supervisió d’infermeria. D’aquesta manera es garanteix la continuïtat assistencial i es pot procedir a un ingrés convencional a l’hospital si fos necessari.

Els pacients que voluntàriament poden ser atesos per aquest equip són aquells que han estat visitats al Servei d’Urgències o bé ja estan ingressats a un servei d’hospitalització i poden continuar el tractament al seu domicili, sempre que l’especialista que l’atén ho consideri oportú. Els requisits per acollir-se a l’hospitalització a domicili són estar estable en la seva malaltia, tenir una persona a casa que tingui cura del malalt, disposar d’un telèfon per poder contactar i viure en l’àrea d’influència de l’Hospital com a màxim al voltant de 10 a 15 km. de Granollers.

L’hospitalització a domicili contribueix a la millora de la gestió assistencial hospitalària ja que pot alliberar llits a l’hospital per a d’altres pacients; millora la satisfacció i humanització de l’assistència, la participació i implicació del pacient i de la seva família en les cures mèdiques, i en l’evolució de la malaltia; disminueix els casos de dependència de l’hospital (hospitalisme), les infeccions hospitalàries i la freqüència de les visites a urgències.

EVOLUCIÓ DEL SERVEI D’URGÈNCIES DE L’HOSPITAL

El programa d’atenció hospitalària a domicili se suma a les diferents accions que es venen realitzant en els darrers anys en el Servei d’Urgències per contribuir a la millora de la seva gestió, del flux de malalts que requereixen posterior ingrés i de la confortabilitat i accessibilitat dels pacients al servei.

Aquestes millores van començar l’any 2010 amb l’ampliació del Servei d’Urgències amb la construcció de 22 nous boxes assistencials, dels quals 6 es van destinar a l’atenció pediàtrica, amb un espai d’atenció i sala d’espera independent de les urgències d’adults, i una nova sala d’observació d’urgències (SOU) amb 16 boxes més amplis i confortables; i les obres de reforma de les àrees de selecció i triatge, sala d’espera, i boxes de traumatologia i cirurgia, per tal d’oferir un major confort als usuaris i facilitar la tasca dels professionals. Posteriorment es va crear la Unitat de Semicrítics per donar atenció als malalts amb necessitats de cures intermèdies.

A les millores estructurals cal afegir les que s’han realitzat en la gestió del servei, redissenyant els circuits dels pacients i revisant la dotació de recursos humans de l’àrea, i aquelles de caràcter tecnològic que culminen amb la instal·lació d’un equipament informàtic connectat a la xarxa del centre on es proporciona, a través d’una pantalla de televisió, l’app de l’Hospital i la web, els temps de demora aproximats de les urgències no greus, per facilitar a l’usuari informació útil per especialitats perquè pugui determinar quin és el dispositiu d’urgències més òptim per a la seva atenció. Es mostra així la voluntat d’oferir als ciutadans serveis més accessibles, transparents i personalitzats tal i com contempla el Pla de Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Pujar