Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

19/02/2015

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Hospital General de Granollers impulsen l’alimentació mediterrània

L’Hospital General de Granollers rep l’acreditació Amed per oferir menús mediterranis a uns 220 comensals diaris, entre visitants i treballadors del centre, i ser un punt de difusió d'oci actiu. Granollers té actualment un total de 12 establiments acreditats AMED (Alimentació MEDiterrània) amb capacitat per oferir alimentació saludable a més de 1200 persones cada dia (Anònims, El Celleret, Casa Fonda Europa, El Cisne, El Mirallet, El Trabuc, Gran Olla de l’Hotel Granollers, La Gamba, Nayón, Naguabo i Can Palou).

AMED és un programa liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), que compta amb la col•laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que promou l’alimentació saludable, a través de la identificació i acreditació dels establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris. AMED identifica i reconeix establiments que presenten una oferta gastronòmica on es garanteix la utilització d’oli d’oliva, l’abundància de verdures, hortalisses i llegums, la fruita fresca, peix i carns magres, així com la inclusió de productes integrals.

L’acte de lliurament de l‘acreditació Amed a l’Hospital General de Granollers s’ha celebrat avui dijous 19 de febrer al mateix Hospital dins la sessió de presentació del Programa de la Unió Europea We Love Eating. Granollers ha estat seleccionada com una de les 7 ciutats europees per implementar aquesta prova pilot que ofereix consells i activitats per compartir amb els ciutadans que els capacitaran per fer més sanes les seves vides i comunitats. L’acte ha comptat amb l’assistència del director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG), el Dr. Rafael Lledó; el director d’operacions de l’empresa COEMCO RESTAURACION S.A., el Sr. Yann Veillard i la Subdirectora de Promoció de Salut de la Generalitat, la Sra. Carmen Cabezas.

La millora de l’oferta, la identificació i l’acreditació de serveis de restauració promotors de la dieta mediterrània (AMED) forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables (PAAS). Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006 impulsat des de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat, s’han dut a terme més de 65 accions en diferents àmbits. Aquestes iniciatives s’emmarquen en el repte del control de pes del Pla Interdepartamental de Salut Pública, IPINSAPI.
Actualment,  l'acreditació AMED arriba ja a 97 municipis a tot Catalunya, amb 357 establiments acreditats i capacitat per oferir menús mediterranis a aproximadament 56.000 comensals al dia. Actualment hi ha més de 60 establiments en procés d'acreditació. Per a més informació sobre l’acreditació AMED podeu consultar el web: www.amed.cat

Pujar