Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

21/01/2015

Concedit un projecte europeu sobre robots intel·ligents a l'Hospital General de Granollers

L’Hospital General de Granollers és un dels socis del projecte europeu RADIO (Robots in Assisted Living Environments: Unobtrusive, efficient, reliable and modular solutions for independent aging), que ha estat concedit en la darrera convocatòria de projectes de recerca de l’ àmbit de la salut del programa Horitzó 2020.  L’ Hospital participa com a centre pilot, on es portaran a terme els estudis clínics amb pacients del centre i les solucions tecnològiques proposades i desenvolupades durant els tres anys que duri el projecte. Aquest es coordina des de la Unitat de Recerca i Innovació i hi participen el Servei de Geriatria i la Unitat de Neuropsicologia de la Institució.

El projecte RADIO té el seu àmbit d’ actuació en el camp de l’ envelliment actiu i saludable i ofereix solucions domòtiques per a persones de la tercera edat a través d’un robot intel•ligent, que alhora  serveix com a sistema no intrusiu de monitorització de la salut. El robot actua com a assistent domèstic, realitzant una sèrie de tasques, com buscar les ulleres o les claus de la persona per la casa, si aquesta ho demana a través d’una interfície intuïtiva i visual o mitjançant la veu. També segueix una rutina programada de tasques com aspirar el terra  o portar la medicació seguint la prescripció del metge ja que també disposa d’un dispensador de pastilles. Aquestes accions les pot programar la pròpia persona, un familiar o el mateix metge. A més d’actuar com a assistent domèstic, aquesta tecnologia també actua com a sistema de monitorització de salut no intrusiu, recollint i analitzant dades psicològiques i de comportament, ajudant d’aquesta manera al metge a diagnosticar símptomes i posar-hi remei de manera ràpida.

Aquest projecte coordinat pel Centre Nacional d’Investigació Científica Demokritos de Grècia està format per nou socis europeus, dels quals dos en són PIMES espanyoles i té un pressupost de gairebé 4 milions d’euros, d’aquests, l’Hospital General de Granollers en rebrà més de 300.000 €.

Aquest projecte està finançat dins el programa Horitzó2020, el programa marc de la Unió Europea que dóna suport a activitats d’investigació i innovació per al període 2014-2020 mitjançant la implantació de tres pilars: abordar els principals reptes socials, promoure el lideratge industrial a Europa i reforçar l’excel•lència de la seva base científica, integrant totes les fases des de la generació del coneixement fins a les activitats més properes al mercat. 

La concessió de projectes d’aquest nivell és un reflex de l’aposta que té l’Hospital General de Granollers per l’impuls a la Recerca i la Innovació, convertint-les en un eix estratègic per a la institució no només pel prestigi que representen sinó també com avalador de la qualitat científica del centre donada la gran competitivitat que hi ha en aquestes convocatòries.
 

Pujar