Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

12/12/2014

Els resultats d'una enquesta, dins del projecte europeu We Love Eating, posiciona Granollers com una ciutat saludable

Una enquesta feta a la ciutadania de Granollers en el marc del projecte europeu We love eating mostra que la capital del Vallès Oriental destaca per sobre de les altres ciutats europees del projecte en els hàbits de beure aigua com a principal font d’hidratació, cuinar a casa aliments frescos, l’hàbit de menjar plegats, la intenció de comprar aliments saludables i la intenció de menjar fruita. Els hàbits on s’ha de millorar són l’activitat física que practiquen aquests grups de població així com el consum de fruita i vegetals.

En concret els passats mesos de juny i juliol es va preguntar a 140 nens/es, 133 dones gestants i 133 persones grans sobre aquestes qüestions per conèixer el punt de partida dels seus hàbits alimentaris i d’activitat física.
A partir d’aquestes dades, el projecte WLE analitzarà l’impacte que comportaran les diferents accions que es desenvoluparan en la campanya com programes multidisciplinaris d’activitat física i salut per abordar la prevenció de l’obesitat infantil, formació sobre alimentació a dones embarassades, tallers a les escoles de la ciutat sobre hàbits saludables i revisió dels menús escolars, cicles de conferències a la ciutadania sobre alimentació saludable o difusió i promoció de rutes saludables per caminar.

Granollers conjuntament amb altres sis ciutats d’Europa, formen part del projecte We Love Eating (WLE, "Ens agrada menjar"), un projecte de salut de la Unió Europea que s’emmarca dins del programa Enjoying Being Healthy ("Gaudint de bona salut"), de foment i promoció dels estils de vida més saludables. We Love Eating està adreçat a la població en general però fa una incidència especial a infants, dones embarassades i les persones grans.

Aquest projecte educatiu, que es troba en fase pilot i durarà fins al 2015, compta amb la participació de: Banská Bystrica (Eslovàquia), Bradford (Regne Unit), Cluj-Napoca (Romania), Deventer (Holanda), Poznań (Polònia) i Roncq (França). A Granollers aquesta iniciativa s’està duent a terme amb la participació conjunta de l’Ajuntament de la ciutat, l’Hospital General de Granollers, l’Institut Català de la Salut i l’Agència de Salut pública de Catalunya.
 

Pujar