Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

4/11/2014

Una assignatura del grau en Medicina de la UIC, premi a la innovació

L'assignatura "Ús Racional de les Proves Diagnòstic-Terapèutiques" de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) va ser una de les candidatures guardonades en la 13a edició dels premis que anualment atorga Diario Médico a la innovació sanitària. El diari va lliurar ahir el guardó al Dr. Esteve Llargués, director del Servei de Medicina Interna de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, que imparteix l'assignatura, en l'acte celebrat al Teatre Nacional de Catalunya, davant la presència del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Boi Ruiz, i més de sis-cents professionals de la salut. La proposta de la UICA va ser una de les 100 premiades, escollida entre 1.500 candidates.

Segons els responsables de la titulació, “l'assignatura dóna resposta a un buit existent en la formació dels professionals de la salut. Tot i que l'ús racional i moderat de les proves Diagnòstic-Terapèutiques comença a constituir una preocupació en alguns punts del planeta, com per exemple en el sistema sanitari nord-americà, els professionals no tenen una formació específica en aquest camp fins al programa de residència clínica. En aquest sentit, un grau que contempli un pla d'estudis on consti una assignatura com la que s'imparteix a la UIC representa una innovació docent de primer nivell”.

L'assignatura, que s'imparteix tant en el format de classe magistral, com mitjançant el mètode del cas o a través de casos clínics, persegueix que l'alumne pugui tenir capacitat per elaborar un judici diagnòstic inicial i establir una estratègia diagnòstica raonada. A més, haurà de comprendre la importància i les limitacions del pensament científic i ser capaç de formular hipòtesis, recollir i valorar de forma crítica la informació per a la resolució de problemes seguint el mètode científic. L'estudiant podrà així planificar un estudi de proves diagnòstic-terapèutiques (indicació, prioritat i escalonament per complexitat) basat en el raonament clínic i el diagnòstic diferencial. I a més coneixerà bé les proves, per poder informar al pacient del risc o benefici que comporten. Finalment, sabrà valorar les informacions que aporta la prova i fer un contrast crític amb la clínica.

Sobre la UIC

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) va néixer l’any 1997 amb l’objectiu d’oferir una formació integral de qualitat i promoure la recerca per posar-la al servei de la societat. Lligada al món empresarial i amb un marcat caràcter internacional, imparteix 13 graus, 7 dobles graus i uns 70 programes de postgraus en els seus dos campus, situats a Barcelona i Sant Cugat del Vallès.

A la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, ubicada al Campus Sant Cugat, s’imparteixen els graus en Medicina, Infermeria i Fisioteràpia. El grau en Medicina de la UIC manté acords de col·laboració amb la Fundació Althaia de Manresa (hospital universitari), Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (hospital universitari), IDCSalud Hospital General de Catalunya (hospital associat) i Hospital Quirón de Barcelona (hospital associat).

Pujar