Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

24/11/2014

L’Hospital General de Granollers celebra les V Jornades del Dolor

El 24 d’octubre la Unitat del Dolor de l’Hospital General de Granollers va organitzar les V Jornades de Dolor, amb l’objectiu de debatre diferents aspectes que es troben els professionals sanitaris en la pràctica diària d’aquesta àrea, tant a nivell nacional com a nivell internacional. La Jornada, que va acollir més de 130professionals de tot el país, va tenir com a tema central el tractament del dolor oncològic. Enguany també es va comptar amb la participació de la Fundació Oncovallès, una fundació d’ajuda oncològica que dóna suport a malalts de càncer i als seus familiars mitjançant diferents programes de treball social.

La clínica del dolor en els pacients oncològics desenvolupa un paper essencial en el tractament d’aquests pacients en el procés de la malaltia quan el dolor és de gran intensitat, mitjançant la utilització de fàrmacs més potents dels convencionals i de tècniques invasives com podrien ser les infiltracions, catèters, etc.
Durant la jornada es van exposar diversos temes vinculats al dolor oncològic i el seu tractament, que abasten des de les causes del dolor en el pacient oncològic, el maneig dels opioides, el control del component neuropàtic, el dolor irruptiu, els procediments invasius i la radioteràpia en el control del dolor per càncer. També es va dedicar una part de la jornada a debatre sobre els aspectes psicològics en les malalties de càncer i les cures pal·liatives des de l’enfocament de Catalunya i des de la vessant més comarcal.

Pujar