Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

29/10/2014

La Unitat de Neurologia de l'Hospital General de Granollers entre les millors de l'Estat Espanyol en l'atenció al pacient de Parkinson

La Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers ha estat finalista en la novena edició dels premis “Best in Class” en la categoria de millor especialitat en Parkinson per la seva qualitat en l’atenció al pacient.

Aquests premis són una iniciativa promoguda per Gaceta Médica, publicació de l’editorial Contenidos e Información de Salud i la Càtedra de Innovación y Gestión Sanitaria de la Universidad Rey Juan Carlos. L’objectiu és reconèixer públicament i amb caràcter anual al millor centre d’atenció primària, al millor hospital i als millors serveis o unitats del territori nacional, tant públics com privats, que busquen l’excel•lència en l’atenció que donen als seus pacients.

En aquesta edició s’han presentat 655 candidatures de més de 360 centres a alguna de les 39 categories dels premis de tot l’Estat espanyol.

Aquest guardó en la categoria de l’especialitat de Parkinson, reconeix el desenvolupament d’Unitats que comptin amb un equip de professionals multidisciplinar amb especialistes experts en la malaltia i que realitzin una atenció integral i coordinadada amb els equips d’Atenció Primària.

Especialment reconeixen aquells centres en els quals l’atenció estigui orientada als pacients i disposin d’espais i programes on es faciliti la seva participació i la formació, ja sigui de manera individual o través de les associacions de pacients.

La concessió dels diferents premis es basa en la puntuació obtinguda pels candidats mitjançant l’anomenat Indice de Calidad Asistencial al Paciente (ICAP), que s’estableix a partir de l’anàlisi multivariable de les dades recollides. Els indicadors que es puntuen són dades d’activitat assistencial, docent i investigadora.

La Cátedra de Innovación y Gestión Sanitaria de la Universidad Rey Juan Carlos i les diferents societats científiques col•laboren donant rigor i independència al sistema d’avaluació de la qualitat assistencial. Els guanyadors i finalistes formen part de la Guía de los Mejores Hospitales y Servicios Sanitarios que s’edita anualment

La Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers i el diagnòstic i tractament del Parkinson

La malaltia de Parkinson és la segona malaltia neurodegenerativa en freqüència després de l’Alzheimer. A diferència d’aquesta última, pot afectar a grups d’edat més joves i no és inusual diagnosticar-la a persones de 50, 40 o menys edat. No obstant, actualment es disposa d’estratègies farmacològiques eficaces per mantenir durant molt de temps la qualitat de vida i autonomia d’aquests pacients.

Aquestes teràpies són molt més eficaces si la persona diagnosticada aprèn a cuidar-se i a mantenir activitats que beneficien la seva salut.
La Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers compta amb una consulta ambulatòria monogràfica per al diagnòstic i tractament de la malaltia de Parkinson, on s’atenen més de 300 pacients l’any, més d’un 5% del total de pacients que s’atenen a tota la Unitat.

A més de la valoració ambulatòria, es realitzen tractaments i procediments específics dins de l’Hospital de Dia i es mantenen consultories on-line amb els metges d’Atenció Primària per detectar els problemes de seguiment que puguin sorgir de manera ràpida i coordinada. També es realitzen periòdicament activitats formatives amb els pacients i els seus familiars.

Pujar