Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

2/06/2014

L'Hospital General de Granollers commemora el Dia Mundial Sense Tabac

Avui l’Hospital General de Granollers commemora el Dia Mundial Sense Tabac i ha organitzat diferents activitats per a usuaris i professionals del centre.

El consum de tabac és una de les principals causes evitables de mort. L’epidèmia mundial del tabaquisme mata prop de 6 milions de persones cada any, de les quals més de 600.000 són no fumadores exposades al fum del tabac aliè.
El Dia Mundial Sense Tabac és una iniciativa impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 1989, recorda els greus perjudicis que comporta el tabac a la societat. Enguany l’objectiu principal és fer una crida a tots els països perquè n’augmentin els impostos per tal de reduir el seu consum i salvar vides.

Es considera que l'increment dels impostos especials sobre el tabac és la mesura de control del tabac que resulta més eficaç si es tenen en compte els costos. A l'Informe sobre la salut al món 2010 s'indicava que un augment del 50% en els impostos sobre el consum del tabac generaria aproximadament uns 1.400 milions de dòlars de fons addicionals a 22 països on hi ha ingressos baixos. Si els fons esmentats es destinessin a la salut, la despesa sanitària estatal d'aquests països podria augmentar fins i tot en un 50%.

Amb motiu d’aquest dia, l’Hospital General de Granollers ha organitzat una sèrie d’activitats a l’entrada principal d’hospitalització amb l’objectiu de promoure l’abandonament del consum tabàquic entre els professionals i els usuaris. Les activitats eren:

- Realització de cooximetries i espirometries. S’han realitzat medicions de monòxid de carboni a l’aire espirat, proves de valoració de la funció pulmonar i càlcul de l’edat pulmonar.

- S’han lliurat flors a totes aquelles persones no fumadores o que estiguessin en situació d’abandonament del tabac i a tothom que diposités a canvi les seves cigarretes.

- S’ha informat sobre els efectes del consum de tabac, s’han lliurat monografies i altres documents informatius per promoure l’abandonament tabàquic i els espais lliures de fum de tabac. També s’ha fet difusió dels programes d’ajuda a les persones fumadores que ofereix l’Hospital: Programa d’ajuda al treballador fumador i el Programa d’ajuda al malalt ingressat.
 

Pujar