Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

24/03/2014

1.000 pacients amb nòdul tiroïdal ja han rebut atenció amb diagnòstic immediat a l'Hospital General de Granollers

Dr. Ignasi Castells, cap de Secció de la UDEN

La glàndula tiroide molt sovint desenvolupa nòduls. Amb l’augment de proves diagnòstiques realitzades habitualment el nombre de casos de nòdul tiroïdal s’ha incrementat de manera molt notable. La població majoritàriament afectada es la femenina, amb majors possibilitats de tenir un nòdul a la tiroide a mesura que es va fent gran. Afortunadament només una minoria que no passa del 5-10 % de casos acaba sent un càncer de tiroide.

Davant d’aquest augment de casos, l’Hospital General de Granollers s’ha organitzat per atendre de manera ràpida i efectiva aquest problema de salut basant-se en experiències internacionals (com EEUU i Itàlia). Els nòduls de petita grandària solen ser atesos en la consulta general d’endocrinologia on es fa la valoració clínica i ecogràfica corresponent. Per altra banda, els nòduls que són més grans o preocupen per les seves característiques, són atesos directament en una consulta on, a més de la visita, es fa un ecografia i la punció amb biòpsia pel seu estudi i valoració en el mateix moment.

Els casos sospitosos de poder patir un càncer de tiroide són valorats en sessions quinzenals multidisciplinàries pels diferents Serveis implicats en la cura d’aquesta patologia (Endocrinologia, Cirurgia General, Diagnòstic per a la imatge i Anatomia Patològica) de manera que es consensua el tipus de cirurgia que cal realitzar i la prioritat de cada cas. Així el pacient que necessita ser tractat per sospita de càncer, veu com en pocs dies té un diagnòstic i un pla de tractament de manera que rep atenció sense demora.

Fruit d’aquest bagatge i de l’interès en aquest camp per part del Grup multidisciplinari d’atenció al Càncer de tiroide del nostre centre (Grup Tiroide), l’Hospital General de Granollers s’ha incorporat al recent format Consorci per l’estudi del Càncer de Tiroide de Catalunya (CeCAT). Aquest Consorci està format per 17 Hospitals Catalans que tenen com a objectiu sumar esforços en la recerca d’aquesta patologia.

Pujar