Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

27/03/2024

Un any de la represa d’activitat de l’Equip de Teixits de l’Hospital General de Granollers

Granollers, 27 de març de 2024.- L’Equip de Teixits de l'Hospital General de Granollers ha estat, des del seu inici l'any 2016, un pilar fonamental en el camp de la medicina regenerativa. Després d'un període d'aturada a causa de la pandèmia, l’Equip va reprendre l'any passat la seva activitat, renovant el seu compromís amb la salut i la comunitat del Vallès Oriental. Aquest Equip està dintre de la Coordinació general de “Donació d’Òrgans i Teixits” de l’Hospital, en funcionament des de l’any 2008-2009, i amb l’aprovació i certificació corresponent de l’Entitat  superior que és la OCATT (Organització Catalana de Trasplantaments).

En el marc del Dia Mundial del Trasplantament, que se celebra avui 27 de març, cal destacar que, per a molts pacients, el trasplantament és l'única alternativa possible, tan d’òrgans com de teixits, per a curar-se o millorar la seva qualitat de vida. Per aquest motiu, l'Equip de Coordinació de Donació d’Òrgans i Teixits de l'Hospital continua treballant per a millorar el benestar dels pacients, coordinant-se per a rebre les donacions i processant-les a través del Donor Center (Banc de Sang i Teixits de la OCATT) per a garantir un estàndard de qualitat i poder actuar en aquelles persones que ho necessiten.

Si bé la donació de teixits, com les còrnies, els ossos, la pell i d’altres, és una activitat més desconeguda, aquesta és igual d'important per a retornar la vista a un pacient, per a atenuar cicatrius i senyals visibles després d’una cremada greu o per a evitar una amputació d’algun membre. Durant l'any 2023 es van dur a terme un total de 37 explants de còrnies a l'Hospital, 4 de pell, 4 de cor i vàl-vules, 3 de teixit osteotendinós i 1 de segments vasculars. 

Des de la seva posada en marxa, l’equip de Coordinació de Donació de teixits s’ha incrementat en més d’un 50%. Aquesta ampliació, conjuntament amb el treball multidisciplinari d’altres àrees com el Servei d’Admissions, que ajuden a la detecció de donants, ha de permetre continuar treballant per a poder incrementar les xifres de donacions de l’hospital.

La represa de les activitats de l’equip de Teixits no sols representa una fita per aquells pacients que necessiten un trasplantament, sinó que també reflecteix el compromís de la societat i la capacitat d'adaptació i resiliència de tot l'equip de professionals que formen part d'aquesta unitat.

Pujar