Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

20/02/2024

La Unitat d’Hospitalització a Domicili de l’Hospital General de Granollers celebra el seu 25è aniversari

Granollers, 20 de febrer de 2024.- L'Hospital General de Granollers celebra enguany els vint-i-cinc anys de la posada en marxa de l'Hospitalització a Domicili (HaD), un servei assistencial que s'ofereix fora de l'entorn hospitalari tradicional i es considera com una alternativa per a evitar o reduir el temps que els pacients passen a l'hospital. Des del seu inici l'any 1999, l'Hospital ha brindat una atenció mèdica personalitzada i de qualitat en el propi entorn dels pacients i, avui dia, s'ha consolidat com un pilar fonamental en el sistema d'atenció mèdica local, oferint una àmplia gamma de serveis mèdics i d'infermeria a la llar.

Durant l'any 2023, la Unitat d'Hospitalització a Domicili de l'Hospital, que s'ha consolidat com a alternativa efectiva a l'hospitalització convencional, ha ampliat el seu servei per tractar més pacients i àmbits, incloent-hi un major suport a l'Atenció Primària, i a pacients de la nostra comarca derivats a Hospital terciaris de Barcelona. Actualment, compta amb la presència de tres equips fixos, tres metges i sis infermeres durant tot l'any. Aquest augment de dispositius ha fet que en el decurs del 2023 la Unitat haig superat les 1.000 altes.

La Unitat d'Hospitalització a Domicili és el recurs hospitalari que ofereix al pacient, en el seu domicili, tractament mèdic i d’infermera en igual quantitat i qualitat que a l'hospital. Gràcies a la tasca que desenvolupa aquesta unitat s'ha pogut substituir l'ingrés fins a un 7,8% del total d’altes de l’hospital, donant servei a tots els municipis que en depenen.

Ampliació de serveis i millores de la unitat d’HaD

L’ampliació de la cartera de serveis ha estat un dels assoliments més destacats de l’Hospitalització a Domicili d’aquest últim any. Entre d’altres, s’ha aplicat un nou protocol per a pacients amb determinades cirurgies programades a l’àrea d’Urologia per a poder agilitzar l’alta i, a més, s’ha activat la coordinació amb el Servei d’Urgències amb un contacte directe a primera hora del matí per a la valoració de pacients susceptibles de ser traslladats a Hospitalització a Domicili.

Mirant cap al futur, la Unitat d’Hospitalització a Domicili de l’Hospital General de Granollers treballarà per a consolidar l’augment de l’activitat, incrementant la cartera de serveis, especialment en serveis quirúrgics, així com l’ampliació del coneixement de tècniques específiques a domicili i la implementació definitiva del projecte de telemonitorització. Tot això, amb l’objectiu de contribuir de manera significativa a la reducció de l’estada hospitalària dels pacients, millorar la qualitat de vida d’aquests, mitjançant una atenció personalitzada a la llar, mantenint la seva autonomia i millorant la comoditat de pacients i familiars durant el tractament.

Pujar