Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

21/02/2014

L'Hospital General de Granollers celebra el Xè aniversari de la Jornada de Salut debatent sobre la importància del pacient en la seva malaltia

Avui l’Hospital General de Granollers ha celebrat la 10a edició de la Jornada de Salut, un punt de trobada que té com a objectiu reunir a professionals de la salut per fomentar el debat sobre aspectes rellevants en l’àmbit sanitari.

En aquesta edició, que ha aplegat prop de 100 persones a la sala d’actes del Museu de Granollers, el tema central ha estat el protagonisme que ha d’adquirir el pacient amb la seva malaltia i el paper proactiu dels diferents agents de salut per facilitar aquesta participació. Aquests agents són: el Departament de Salut amb el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, el Programa Pacient Expert Catalunya®, els centres sanitaris facilitant la informació per capacitar el pacient i potenciar l’autocura, la corresponsabilitat i l’autonomia de les persones que tenen una malaltia crònica, i finalment,  les associacions de pacients amb el seu paper facilitador i la veu del pacient com a protagonista principal.

Per parlar d’aquests aspectes des de la vessant professional fins a l’experiència dels propis pacients, enguany la Jornada de Salut ha comptat amb la presència del Dr. Lluís Torralba, coordinador del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya. Aquest, és l’òrgan assessor representatiu de les associacions de pacients davant l’Administració catalana, que s’impulsa amb la finalitat de donar veu directa als pacients i possibilitar la seva participació en l’elaboració de les polítiques de salut en el nostre territori. El Sr. Jordi LP, humorista reconegut, també participa com a representant actiu d’aquest òrgan i farà la cloenda de la Jornada.

Durant aquesta trobada també han participat el Sr. Jesús Bernal, psicòleg, psicoterapeuta, especialista en rehabilitació psicosocial en malaltia mental i tècnic de la Federació Salut Mental Catalunya; el Sr. Francesc Luz cuidador d’una persona afectada de malaltia mental; la Sra. Roser Roigé, presidenta de l’Associació Catalana per al Parkinson; el Sr. Carles Guinovart, pacient; el Dr. Ignasi Castells, cap de la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició (UDEN) de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers; la Sra. Assumpció González, cap del Programa Pacient Expert de Catalunya®. Departament de Salut i la Sra. Margarita Jordà, infermera referent del Programa Pacient Expert de Catalunya® al SAP Vallès Oriental. ICS.

La inauguració de la jornada ha estat a càrrec del Sr. Josep Mayoral, alcalde de Granollers i president del Patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG); del Dr. Rafael Lledó, director general de la FPHAG; de la Sra. Aurora Dueñas, directora dels sectors sanitaris Vallès Occidental Est i Vallès Oriental de la Regió Sanitària de Barcelona del CatSalut i serà moderada pel Dra. Marina Clarambo, directora de gestió de clients i atenció a l’usuari de la FPHAG.
 

Pujar