Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

23/10/2023

X Jornada d'actualització en Neurologia del Vallès Oriental

Granollers, 23 d’octubre de 2023.- El Servei de Neurologia de l'Hospital General de Granollers va celebrar el passat divendres, 20 d’octubre, la X Jornada d'actualització en Neurologia centrada en les urgències neurològiques. S'estima que entre el 10% i el 15% de les urgències corresponen a causes neurològiques i aquestes impliquen una gestió complexa i, en molts casos, potencialment greu.

Donada la progressiva especialització, així com la complexitat del seu diagnòstic i tractament, fa que les urgències neurològiques despertin un interès creixent. La presència de finestres terapèutiques estretes a l'ictus obliguen a una atenció cada vegada més urgent, convertint-se en un veritable repte per als equips assistencials d'Urgències.

Els avenços diagnòstics amb dispositius d'intel·ligència artificial (IA) es plantegen com una eina ràpida i fiable en la presa de decisions. Per aquest motiu, un capítol que no va faltar en aquesta jornada va ser la utilitat d'aquests dispositius en l'abordatge diagnòstic i terapèutic de l'ictus agut. L'Hospital General de Granollers ha estat pioner en la incorporació des del Servei d’Urgències d'una nova tecnologia de monitoratge cardíaca perllongada nomenada Holter SRA (Stroke Risk Analysis), que permet detectar de manera precoç la fibril·lació auricular.

Una altra novetat en el camp de la IA és la utilització del dispositiu Methinks. Es tracta d'una aplicació que permet valorar en menys de dos minuts la presència d'isquèmia cerebral i oclusió arterial de gran vas, a partir de l'anàlisi de les imatges de la tomografia computada (TC) cranial simple. Aquesta novetat ajuda els equips d'Urgències en la presa de decisions en pocs minuts, sense necessitat d'aplicar complexos estudis de neuroimatge.

També és important destacar l'actualització de la patologia neuro-oftalmològica, presentant el nou circuit del codi retina, un subtipus d'ictus, que habitualment no es contempla dins de codi ictus. El Dr. Sánchez-Dalmau, expert en patologia neuro-oftalmològica del Clínic Barcelona, ha abordat el maneig dels pacients amb pèrdua de visió aguda, i el Dr. Espinosa de l'Hospital Parc Taulí, expert en patologia neuromuscular, ha profunditzat en l'estudi dels pacients amb visió doble.

La jornada ha comptat amb un total de 15 ponents que han abordat diversos temes com les patologies més prevalents a Urgències, el quadre confusional, la debilitat muscular aguda o la presentació d'un model innovador d'atenció integral a Neurologia, que contempla la rehabilitació cognitiva al dany cerebral adquirit presentat per la Dra. Raquel Cuevas, neuropsicòloga de l’Hospital General de Granollers, entre d’altres.

Un any més, la Jornada d'actualització en Neurologia ha conclòs amb una alta participació i un excel·lent grau de satisfacció dels assistents.

Pujar