Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

20/02/2014

L'Hospital General de Granollers organitza la I Jornada de Disfàgia

Avui l’Hospital General de Granollers ha acollit  la I Jornada de Disfàgia amb l’objectiu principal de fomentar el coneixement sobre la importància de la detecció de la disfàgia en els pacients, i mostrar la millora en salut que implica un diagnòstic precoç i un tractament adient. Aquesta trobada ha aplegat més de 250 professionals que treballen en el camp de l’assistència de pacients amb  aquest tipus de patologia: metges, infermeres, farmacèutics, dietistes i logopedes.
La disfàgia es defineix com la dificultat per la deglució ocasionada per alteracions estructurals o funcionals que provoquen una alteració de la musculatura oral, faríngia o laríngia. Algunes causes que la poden desencadenar són malalties generals (infeccions, trastorns psíquics…), neurològiques, degenaratives, otorrinolaringològiques, ictus o traumatismes cerebrals.  L’ epidemiologia i la morbi-mortalitat que presenta la disfàgia, situen la importància del seu diagnòstic en uns moments en què l’envelliment de la població està repercutint en el sistema sanitari, on cal millorar les patologies cròniques i evitar les complicacions que se’n deriven. S’estima que la disfàgia afecta com a mínim a un 15% dels pacients majors de 65 anys, i pot arribar al 40% dels pacients hospitalitzats. La no detecció afavoreix els reingressos hospitalaris, augmenta les estades hospitalàries i les possibles complicacions dels pacients que la pateixen (desnutrició, broncoaspiració, pneumònia...).
Durant aquesta trobada d’experts s’han realitzarat diferents sessions teòriques, demostracions pràctiques i s’han projectat audiovisuals demostratius dels procediments que es realitzen.

El Grup de Treball de Disfàgia a l’Hospital General de Granollers
L’Hospital General de Granollers  és pioner en la creació d’un Grup de Treball de la Disfàgia, un equip multidisciplinar format per professionals de diferents àrees que ha elaborat un protocol de cribatge i tractament de la disfàgia que està donant molts bons resultats clínics. En concret, des de la seva implantació, s’ha observat una disminució de reingressos per pneumònia de manera significativa (del 14,9% al 4,9% amb una probabilitat d’error del 0,002) i una disminució de la mortalitat del 14% (amb una probabilitat d’error del 0,003).
En el cas de pacients amb ictus, que aproximadament un 30% tenen disfàgia, s’ha aconseguit una disminució de la mortalitat i de l'estada hospitalària.
 

Pujar