Notícies
27/09/2023
La Societat Espanyola de Pneumologia acredita la Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials de l’Hospital General de Granollers per la seva excel·lència i qualitat assistencial
Granollers, 27 de setembre de 2023.- La Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials, liderada pel Servei de Pneumologia de l’Hospital General de Granollers, ha estat recentment acreditada per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) com a Unitat Especialitzada amb criteris d'Excel·lència.
Les Malalties Intersticials Pulmonars són un conjunt heterogeni de malalties que engloba diferents causes i pronòstics com, per exemple, malalties autoimmunes, infeccioses, de proliferació neoplàsica o fibrosants, entre d’altres.
Totes elles coincideixen en el fet que impliquen processos d’alta complexitat i requereixen una feina multidisciplinària que inclou pneumòlegs, reumatòlegs, internistes, radiòlegs, anatomopatòlegs i infermeres especialitzades.
La SEPAR concedeix aquesta acreditació, que valida l'especialització de la unitat considerant tant el volum d'activitat com la complexitat dels procediments que realitza, i fa valdre la capacitat investigadora de la Unitat. A més, se suma a altres acreditacions que ja té l’Hospital com la de la Unitat de Trastorns Respiratoris de la Son i de la de Ventilació Domiciliària.
Aquests reconeixements serveixen com a estímul per a l’Hospital per a continuar creixent tant en l’àmbit assistencial com en línies de recerca amb l'objectiu de mantenir una atenció excel·lent als pacients afectats per aquestes patologies.
Nova sala de Pneumologia Intervencionista a l’Hospital General de Granollers
L’Hospital General de Granollers ha inaugurat, aquest dilluns 25 de setembre, una nova sala de Pneumologia Intervencionista. Aquest espai permetrà millorar el confort dels pacients i ampliar les zones de treball per a continuar creixent amb la incorporació de noves tècniques i procediments intervencionistes.
La pneumologia intervencionista es dur a terme mitjançant procediments mínimament invasius, que combinen tècniques endoscòpiques i ecogràfiques. Es tracta d’una alternativa a exploracions i procediments terapèutics que, fins ara, requerien procediments quirúrgics molt més invasius.
Amb l’increment dels tractaments de medicina de precisió, especialment en la patologia oncològica, aquestes tècniques tenen un paper cada vegada més rellevant, perquè permeten extreure una gran quantitat de mostres de biòpsia, necessàries per a fer els estudis moleculars i genètics indispensables per a poder oferir tractaments individualitzats i que, en molts casos, han canviat radicalment el pronòstic del càncer.