Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

27/03/2023

L’Hospital General de Granollers signa un conveni amb la Fundació Kālida per a l’acompanyament de pacients oncològics

Granollers, 27 de març de 2023.— Avui, l’Hospital General de Granollers ha signat un nou conveni amb la Fundació Kālida amb l’objectiu de millorar el benestar i la qualitat de vida de pacients oncològics, així com dels seus familiars, cuidadors i amics.

En el marc d’aquesta col·laboració, s’ha previst edificar un Centre Kālida al costat del nou edifici de Radioteràpia, actualment en construcció. En aquest espai, que serà projectat per arquitectes de reconegut prestigi i estarà dissenyat perquè sigui càlid i acollidor, s’hi desplegarà un model innovador de suport psicosocial integral, que complementarà els tractaments mèdics de la unitat oncològica del centre sanitari.

“Kālida va néixer amb la visió de sumar esforços amb el sistema de salut pública per contribuir a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones amb càncer i el seu entorn. L’acord amb l’Hospital de General de Granollers és una nova passa en aquesta direcció en permetre l’inici del desplegament de la xarxa de Centres Kālida al país”, ha explicat, Germán Castejón, president de la Fundació Kālida.

Els Centres Kālida són espais protectors pensats per convertir-se en punts de trobada on gaudir de tranquil·litat, poder-se relaxar-se, compartir experiències i rebre acompanyament pràctic, emocional i social per part d’un equip multidisciplinari de professionals especialitzats en el suport oncològic format per infermeres, psicooncòlogues, treballadores socials i d’altres disciplines sociosanitàries. Estan inspirats en l’exitós model de Maggie’s al Regne Unit, una fundació amb més de 25 anys d’experiència dedicada a facilitar informació i acompanyament a pacients oncològics, que compta amb una xarxa internacional de 30 centres de la que en formen part els Centres Kālida. Totes les activitats i serveis que s’hi desenvolupen són gratuïtes i s’hi pot accedir sense cita prèvia en qualsevol moment del procés oncològic.

“El Centre Kālida ens aproxima a la medicina integrativa, on la vessant sanitària es combina amb la social, tal i com passa a la vida real”, ha apuntat el Dr. Rafael Lledó, director de l’Hospital General de Granollers. També ha volgut felicitar a l’equip d’Oncohematologia “per fer-nos bons com a Hospital” i als responsables de Kālida “per confiar-nos aquest projecte que es convertirà en el refugi emocional de les persones que atenem en l’àmbit oncohematològic del nostre Centre”.

Aquest és un pas més que dona l’Hospital per continuar oferint un servei assistencial de qualitat i compromès amb la ciutadania del Vallès Oriental.

Un projecte que necessita el suport de tothom

La gestació del Centre Kālida dins el recinte l’Hospital General de Granollers no serà possible sense el suport i impuls desinteressat de persones, fundacions, empreses i institucions que se sumin amb la seva col·laboració i implicació econòmica.

Per això, Kālida, amb l’acompanyament i suport de l’Hospital, llançarà pròximament una campanya de captació de fons entre la ciutadania, molt especialment entre la població del Vallès Oriental, l’Osona i altres comarques properes, perquè aquest nou dispositiu pugui inaugurar-se al més aviat possible.

L’acompanyament dels pacients d’Oncohematologia de l’Hospital General de Granollers

El servei d’Oncohematologia de l’Hospital va atendre l’any 2022 més de 1.500 persones en primeres visites i prop de 22.000 persones en visites successives. En l’àmbit hospitalari, l’any passat es van donar quasi 225 altes. Tots aquests pacients són atesos a l’àrea d’Oncohematologia de manera transversal, cuidant tant del seu estat emocional, com del seu entorn social, procurant -en cas necessari- el contacte amb altres professionals com psicooncòlegs, treballadors socials o entitats externes de suport.

L’acompanyament de les persones amb càncer es pot allargar durant anys i, per aquest motiu, s’estableix un vincle molt fort dels professionals amb els pacients. En aquest sentit, s’ha integrat dins del procés d’atenció al pacient la iniciativa Domum Granollers, que neix fruit del projecte d’Experiència Pacient de l’Hospital, amb la finalitat de transformar les sales d’espera dels centres hospitalaris en entorns terapèutics per cuidar de les persones, a partir de l’interiorisme emocional i el diàleg de l’art amb la salut.

Des de la seva inauguració s’han dut a terme més de 50 activitats en les quals hi han assistit més de 330 pacients i familiars, que han manifestat un grau elevat de satisfacció. Aquestes activitats es duran a terme, en un futur, en el nou Centre Kālida.

Sobre la Fundació Kālida:

La Fundació Privada Kālida va ser constituïda l'any 2016 a Barcelona amb l’impuls de la Fundació Privada Nous Cims així com de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Kālida promou un model de suport oncològic integral complementari centrat en la persona. El seu objectiu és crear centres de suport a pacients amb càncer situats a pocs metres dels serveis d'Oncologia, Hematologia i Radioteràpia dels hospitals públics de referència en tractaments del càncer per a acollir i acompanyar a les persones que el necessitin, així com als seus familiars o cuidadors. Aquest servei té com a finalitat complementar els tractaments mèdics dels hospitals i s’inspira en el model d’atenció psicosocial de l’organització escocesa Maggie’s, formant part de la seva xarxa internacional de  30 centres. El primer centre en inaugurar-se a Catalunya fou Kālida Sant Pau, projectat per Benedetta Tagliabue i el seu equip a Miralles Tagliabue EMBT, obrí les seves portes el mes de maig de 2019 al recinte de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

Pujar