Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

16/12/2013

L'Hospital de Dia Sant Jordi celebra el seu desè aniversari amb una exposició de pintures

Aquest mes de desembre l’Hospital de Dia Sant Jordi celebra el seu desè aniversari. Per tal de commemorar aquesta data tan significativa, el passat 16 de desembre a la Sala d’Arqueologia de la Parròquia de Sant Esteve, es va inaugurar una exposició de pintura d’obres realitzades per pacients del Centre que es podrà visitar fins el dia 20 de desembre per les tardes.

L’Hospital de Dia Sant Jordi és un centre sociosanitari promogut per Catalunya Caixa i gestionat per la Fundació Bertran de Seva que ofereix atenció diürna a persones amb diagnòstic de deteriorament cognitiu o demència que viuen al seu domicili. El pacient i la seva família es beneficien d’una atenció integral des d’un abordatge interdisciplinari que permet millorar la qualitat de vida del malalt i oferir suport a la família i als cuidadors. Els seus objectius són l’estimulació cognitiva, el suport psicosocial, l’estimulació de les activitats diàries, el manteniment de l’activitat motriu i el suport i formació a les famílies.

Durant aquests anys l’Hospital de Dia Sant Jordi ha atès a persones provinents de la comarca del Vallès Oriental. Enguany s’han potenciat totes les activitats d’estimulació més sensorial amb l’objectiu de millorar el confort del pacient, la seva identitat, la capacitat d’ocupar-se en activitats i la seva inclusió i vinculació amb l’entorn. Així mateix, l’equip assistencial ha dut a terme un programa d’activitats i tallers on destaquen els de musicoteràpia, psicomotricitat i coordinació, horticultura i el d’arteteràpia, activitat en la que s’emmarca l’Exposició “Artemència”.

Artemència és una exposició on es presenten els resultats dels processos a través de la pintura per a persones amb la malaltia d’Alzheimer en fase inicial i d’altres demències. La demència no ha suposat un impediment a priori per a les persones que han desitjat participar en una activitat que fomenta la creativitat, el gaudir, la comunicació i, en alguns casos, l’aprenentatge. S’ha observat un gran entusiasme i una gran implicació de les persones durant els processos pictòrics que  han posat de manifest sentiments positius d’autoestima i de satisfacció personal amb el resultat dels seus treballs més enllà de les seves qualitats tècniques o estètiques. Per això, el resultat de l’experiència ens porta a reflexionar que l’art, en totes les seves vessants, pot contribuir a fer més efectius els tractaments clínics, els sistemes de cura i, sobre tot, les potencialitats de les persones amb demència, de les quals el diagnòstic pot fer-nos creure la invalidesa de l’activitat proposada. L’experiència, a la vegada, ha servit per constatar que les activitats artístiques han suposat una ampliació en l’oferta dels recursos cognitius que estan al nostre abast sent, la pintura una important eina terapèutica de comunicació i d’enfortiment de la dignitat per a les persones que hi han participat.
 

Pujar