Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

14/03/2022

L’Hospital estalvia un 15% del consum energètic amb la instal·lació de 3.000 plaques fotovoltaiques

Les plaques estan instal·lades damunt de les pèrgoles de l’aparcament

El centre avança en l’autoconsum i reforça el seu compromís ecològic

Granollers, 14 de març de 2022.- L’Hospital General de Granollers disposa d’una instal·lació solar fotovoltaica sense excedents de 800 kWn (potència nominal), instal·lada damunt de les pèrgoles de l’aparcament. Els 2.982 panells de 325 Wp (watt pic) que ocupen quasi 5.000 m2, tenen una producció anual estimada 1.145.830 kW/any. Amb aquesta iniciativa es genera energia neta i renovable, que s’utilitza al mateix centre per autoconsum i estalvi energètic.

El projecte, treballat amb l’empresa Estabanell Energia de Granollers, es va posar en funcionament fa dos anys (el 5 de març de 2020). La inversió feta per l’Hospital ha estat de 906.416,49 € per a la instal·lació de tot el sistema i s’estima que quedarà amortitzada en els propers 8 anys.

Aquesta acció és una aposta de l'organització a favor de les energies renovables, l'estalvi energètic i la sostenibilitat per a esdevenir un hospital sostenible i realitzar polítiques de protecció mediambiental, un dels eixos estratègics del Programa Estratègic de Responsabilitat Social Corporativa de l’Hospital.

La xifra: amb aquesta instal·lació suposa un estalvi anual d’emissions contaminants a l’atmosfera 717,29 Tones de CO₂. Es redueixen emissions de gasos d'efecte hivernacle i disminueix la dependència energètica

Compromís amb la sostenibilitat


L’Hospital General de Granollers, conscient de la importància de la preservació del medi ambient i de les repercussions que les seves activitats poden tenir sobre el medi ambient i sobre la salut, assumeix la responsabilitat de ser una organització respectuosa amb el medi ambient des de la que es desenvolupen o potencien entorns saludables, d’acord amb la normativa existent aplicable en aquesta matèria.
En el marc de la seva Responsabilitat Social Corporativa, s’ha compromès a disminuir els riscos i els impactes ambientals de l’activitat sanitària, amb la monitorització i disminució en l’ús de l’energia, prevenir la contaminació i promoure un desenvolupament sostenible.


Les accions mediambientals es treballen de manera multidisciplinar, amb la implicació directa del Departament d’Infraestructures i Manteniment, Serveis Generals, el Servei de Prevenció de Riscos Laborals, la Direcció de Persones i altres serveis o unitats que els hi donen suport per tal d’assolir els objectius marcats dins del Pla Mediambiental de la institució.

En xifres

Instal·lació solar fotovoltaica
Potència nominal: 800 kWn
Potència pic: 969,15 kWp
Nombre de plaques: 2.982 panells de 325 Wp
Superfície d’ús: 4.981,03 m2
Superfície de captació: 4.921,41 m²
Producció anual estimada: 1.145.830 kW/any
Cost instal·lació: 906.416,49 €
Posada en funcionament: 5/3/2020
Previsió amortització: 10 anys
Vida útil de la instal·lació: 25 anys

Pujar