Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

7/02/2022

Finalitza la primera convocatòria del Programa d’Incubació Node Taulí, un cas d’èxit amb la selecció del projecte DIMEC de l'Hospital

  • El projecte de l’Hospital General de Granollers rebrà el suport de la Unitat d’Innovació de l’I3PT durant els tres propers anys
  • DIMEC és una plataforma digital d’informació de medicaments per a professionals sanitaris que permet la gestió de consultes d’una manera molt més àgil

7 de febrer de 2022.- DIMEC pretén desenvolupar una “plataforma digital d’informació de medicaments per a la gestió clínica de la medicació hospitalària". El seu objectiu és donar una millor resposta a les necessitats dels processos farmacoterapèutics de forma proactiva, amb una gestió de les consultes de medicaments àgil i que permeti la seva priorització i traçabilitat. Ara, aquest projecte de l’Hospital General de Granollers, gràcies a la primera convocatòria del Programa d’Incubació Node Taulí, serà una realitat.

El Programa d’Incubació del Node Taulí –en el marc de la xarxa nacional d’ITEMAS –, coordinat per l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) té com a objectiu donar serveis de valorització a projectes dels seus sis centres adherits: el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, el Consorci Sanitari Integral, el Consorci Sanitari de Terrassa, l’Hospital General de Granollers, la Mútua Terrassa i l’Hospital Universitari Parc Taulí.

Cada un d’aquests sis centres adherits al Node Taulí han participat amb un projecte propi en aquest programa d’incubació, basat en la metodologia del CIMIT de Boston –reconeguda per la seva agilitat i eficiència–, que valora els projectes des de quatre dominis clau: clínica, regulatòria, tecnologia i mercat i negoci. Els projectes els van pre-seleccionar els mateixos centres, basat en el potencial i adequació a la convocatòria. En el cas de l’Hospital General de Granollers, la selecció es va fer a l’àrea de Recerca i Innovació.

Després de cinc mesos de programa, ha estat seleccionat DIMEC, liderat per Núria Rudi, cap del Servei de Farmàcia de l’Hospital General de Granollers, com a projecte guanyador d’aquesta primera convocatòria per passar a formar part de la cartera Taulí. En el projecte també hi participen els Serveis d’Urgències, Hospitalització a Domicili i la Direcció d’Estratègia Digital de l’Hospital General de Granollers.

Des d’aquest moment i durant els tres propers anys, el projecte granollerí rebrà el suport de la Unitat d'Innovació de l’I3PT, gaudint dels serveis que aquesta unitat ofereix als seus projectes, com són la cerca de socis tecnològics, la identificació de convocatòries competitives i la protecció de la propietat intel·lectual, entre d’altres. D’aquesta manera, durant aquest període, segons explica Maria Garrido, project manager de l’I3PT, “aquest projecte assolirà una maduresa tecnològica més elevada i això permetrà escalar-lo a nivell nacional i ser avaluat finalment pel comitè d’innovació d’ITEMAS”. Des de l’Hospital General de Granollers, tant el Servei de Farmàcia com Recerca i Innovació valoren la participació en el programa molt positivament.

Pujar