Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

28/12/2021

L’Hospital disposa de llet materna per tractar als nens prematurs

28 de desembre, Granollers.- La llet materna és el millor aliment que pot rebre un nadó, ja que és molt més completa que qualsevol altra alternativa. Conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen el lactant de les malalties més freqüents, com ara la diarrea i la pneumònia. També s’ha demostrat beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual i la prevenció de malalties pròpies de l’edat adulta.

Això és especialment important per alguns nadons de risc com són els prematurs (nascuts abans de les 37 setmanes de gestació) on també els protegeix de malalties pròpies de la prematuritat.

En el cas que el nounat sigui molt prematur (nascut abans de les 32 setmanes) i en aquells de pes inferior a 1500 gr. en néixer, la nutrició amb llet materna és també una part crucial del seu tractament en les unitats de cures intensives neonatals.

Hi ha algunes mares que inicialment tenen dificultats per atendre la necessitat de llet materna dels seus nadons. Aleshores la donació de llet materna esdevé una excel·lent alternativa per a proporcionar una nutrició i un tractament òptim a aquests nadons, mentre les mares es recuperen. Ara, el Banc de Llet del Banc de Sang i Teixits posa a disposició del nostre centre el tractament de llet materna per aquells nens prematurs o baix pes que ho puguin necessitar.

Iniciativa impulsada per la Comissió de Lactància Materna

La promoció de la lactància materna és una tasca que l’equip de l’àrea Materno-infantil i Pediatria de l’Hospital porta a terme des de fa molts anys. L’any 1999 ja va ser reconeguda amb el guardó IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància).

Amb motiu de la celebració anual de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, la Comissió de Lactància de l’Hospital organitza des de fa onze edicions el concurs de fotografia obert a tots els professionals i usuaris del centre per promoure i sensibilitzar als futurs pares i mares sobre els beneficis de la lactància materna.

Es necessiten mares donants de llet materna

Aquelles mares lactants que vulguin ser donants, tenen tota la informació sobre el procés de donació, que és fàcil i àgil, al web del Banc de Llet.

La llet materna donada contribuirà al desenvolupament dels nounats de baix pes (menys de 1.500 grams) o que estan per sota de les 32 setmanes de gestació amb risc de patologia digestiva o intestinal, dèficit immunitari o una salut precària, sempre que la seva pròpia mare no els pugui alletar.

També s'utilitza després de cirurgies de l'aparell digestiu, ja que aquesta llet és més fàcil de digerir i facilita la recuperació intestinal. El seu consum disminueix les infeccions generalitzades greus i combat les necrosis intestinals, la causa principal de defunció entre els nounats.

Pujar