Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

22/10/2021

“Sumar pel ciutadà” centra la V Jornada d’Innovació de l’Aliança Estratègica C-17

S'han presentat els avenços del treball col·laboratiu en xarxa i els beneficis que aporten als pacients


Avui s'ha celebrat al Paranimf de la Facultat de Medicina de Barcelona, la V Jornada d’Innovació de l’Aliança Estratègica d’Atenció Especialitzada C-17. La jornada d’Innovació de la C-17 és una trobada anual per compartir els avenços i les propostes del model col·laboratiu que està desplegant l’aliança integrada per l’Hospital Universitari de Vic (Osona), l’Hospital General de Granollers, l’Hospital de Mollet, Hospital de Sant Celoni (Vallès Oriental) i l’Hospital Clínic (Barcelona).

La jornada ha estat inaugurada pel director general de l'Hospital Clínic, el Dr. Josep M. Campistol, i la coordinadora de l’Aliança C-17, la Dra. Cristina Iniesta.

Aquesta V Jornada ha estat centrada en la presentació dels nous circuits assistencials de la xarxa C-17 desplegats enguany: el d’assessorament genètic del càncer i els circuits de les urgències 24x7 d’urologia i otorinolaringologia, exposats per especialistes mèdics dels centres de la C-17. Aquesta taula ha estat moderada pel Dr. Gabriel Mestre, Director Mèdic de l’Hospital de Sant Celoni.

La resposta de l’Aliança a la pandèmia de la COVID19 ha estat tractada a la taula central: "Clúster Covid C-17: Balanç i experiències". Moderada per Ignasi Bardés, adjunt a la Direcció Assistencial CatSalut, ha comptat amb els directors assistencials dels centres de la C-17 i els directors de sector del Vallès Oriental i Osona, i el director mèdic del SEM.

Aquest any s’ha volgut incorporar la veu dels pacients que han transitat pels diferents hospitals, per conèixer i aprendre de la seva experiència. Aquesta taula ha estat moderada per la Marta Barahona, Cap de l'Àrea d'Atenció a la Ciutadania (HCB) i el Dr. Joan Escarrabill, membre de l’Equip d'avaluació de l'experiència de pacients (HCB).

Seguidament, s’ha presentat els quatre projectes que optaven al premi ROCHE Farma als projectes d’innovació, per contribuir a assolir els reptes de l'Aliança C-17. La Sra. Rita Casas, directora regional de Roche Farma, ha lliurat el premi al projecte guanyador: “Reorganització en el marc de l’Aliança C-17 del procés dels pacients amb malaltia valvular”, liderat per la Dra. Bàrbara Vidal, cap de secció d’imatge cardíaca, de l’Hospital Clínic.

A la part final de la jornada la directora del CatSalut, la Dra. Gemma Craywinckel, ha fet la cloenda juntament amb els directors generals dels centres que conformen l'aliança estratègica C-17.

L’aliança estratègica C-17

El 13 d’abril de 2015 es va subscriure el conveni marc de col·laboració entre l’Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Asil Hospital de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni amb l’objecte d’establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut, amb una població de referència aproximada d’un milió i mig de persones.

La xarxa s’orienta a la ciutadania i als professionals per oferir l’atenció més adequada en el servei més idoni. D’aquesta manera se sumen coneixement, recursos humans i tecnològics, cercant eficiències i aprofitant el potencial de treballar plegats.

Aquest conveni compta amb el suport institucional del Servei Català de la Salut, que en el seu Pla d’acció compta amb la línia 11, dedicada a alinear les organitzacions als objectius del sistema sanitari, amb el foment d’aliances estratègiques que assegurin una visió territorial de conjunt i l’escalabilitat en la prestació de serveis sanitaris.

Sobre l’Hospital Clínic de Barcelona

L’Hospital Clínic de Barcelona és un hospital públic universitari amb una història centenària. Amb una plantilla de 4.500 professionals, és un dels principals centres d’assistència mèdica d’Espanya i el primer en producció científica. Ofereix una assistència de qualitat, una investigació biomèdica del màxim nivell competitiu i una gran dedicació docent per formar professionals. Tot plegat s’emmarca en l’excel·lència d’una gestió equilibrada, amb l’objectiu d’oferir a la societat una medicina humanitzada d’avantguarda.

Fundació Hospital de Sant Celoni

La Fundació Hospital de Sant Celoni té una llarga historia, documentada des de 1170. És una entitat d'atenció sanitària, sociosanitària i social que forma part del Sistema Integral d'Utilització Pública de Catalunya, amb una plantilla de 300 professionals i una població de 57.000 habitants. Està integrada per l'Hospital de Sant Celoni i el Centre Sociosanitari Verge del Puig. També gestiona el Centre de Dia Indaleci Losilla. Centre de referència de la subcomarca del Baix Montseny, fomenta la qualitat assistencial, la formació contínua, el treball en equip, l'intercanvi de coneixement, les aliances i la gestió per processos.

Sobre la Fundació Sanitària Mollet

La Fundació Sanitària Mollet és una entitat sense ànim de lucre formada per l’Hospital de Mollet, l’Hospital Sociosanitari de Mollet, el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca i Pujades, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Mollet i les residències de Santa Rosa, la Vinyota i Pedra Serrada. Actualment dona servei a 165.000 habitants dividits en 11 municipis del Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Hospital General de Granollers

L'Hospital General de Granollers és un Hospital Universitari i de referència del Vallès Oriental, que dóna servei a una població de més de 400.000 habitants. Té una línia assistencial per a malalts aguts, una línia d'atenció sociosanitària i també compta amb una residència per a gent gran amb capacitat per a 52 persones. La vessant docent és un puntal en la vida de la institució tant pel que fa a la formació de grau, postgrau i pregrau. Com a Hospital Universitari es formen estudiants del grau de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) realitzant pràctiques en el nostre centre. També té una llarga trajectòria en la formació de Metges Interns Residents (MIR) de diverses especialitats, així com especialistes en farmàcia hospitalària i llevadores. Pel que fa a la Recerca i la Innovació l'Hospital des de fa més d'una dècada impulsa i dóna suport a l'activitat científica dels investigadors. En els darrers anys ha participat activament en diferents projectes europeus que el situen en el mapa internacional de la recerca i la innovació clínica.

Consorci Hospitalari de Vic

El Consorci Hospitalari de Vic, el primer que es va crear a Catalunya seguint aquest model, és una institució pública que ofereix un servei assistencial de qualitat a nivell sanitari, sociosanitari i de salut mental a les prop de 160.000 persones que viuen a la comarca d'Osona. Gestiona l'Hospital Universitari de Vic, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, la Clínica de Vic i Osona Salut Mental, tots ells centres de referència universitaris, en els quals el seu equip de 1.500 professionals combinen una atenció d'alt nivell professional, humà i tecnològic, amb una important tasca docent i investigadora. 

Pujar