Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

21/12/2020

Salut presenta un nou edifici polivalent integrat a l'Hospital de Granollers

  • La construcció s’emmarca en el projecte d’ampliació i modernització del centre per a afrontar la pandèmia i la post pandèmia de COVID-19
  • El nou espai permetrà disposar d’uns 6.000m2 assistencials i 3.000m2 de reserva per a l’ampliació quirúrgica

El Departament de Salut, l’Ajuntament de Granollers i la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers inicien les actuacions per poder construir un nou espai hospitalari polivalent a un solar que cedirà el consistori. El projecte té l’objectiu de donar resposta a les necessitats sorgides amb la pandèmia de la COVID-19, ampliar i modernitzar el centre. L’actuació té un cost aproximat de 25 milions d’euros aportats pel Departament de Salut.
El projecte de l’Hospital de Granollers va més enllà del creixement estructural de llits que comporta, i millora la disponibilitat d’espais adequats per atendre les persones amb COVID-19 amb mesures de seguretat òptimes.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha posat en valor que la inversió necessària per al projecte és real i plausible, de manera que pugui estar disponible la propera tardor. “Fem una aposta per un edifici que pensa en la COVID però també en quedar-se més enllà de l’epidèmia. I dona una resposta territorial, per a molta població de referència”, ha afegit Vergés abans d’emmarcar aquesta actuació en les que s’estan fent per “reforçar el sistema de salut de Catalunya, adequant-lo i transformant-lo el que escaigui per a satisfer les necessitats en salut de la ciutadania”.

Per la seva, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha destacat els ràpids períodes d’execució, en tant que començaran i acabaran al mateix any 2021. Tot plegat, a més, amb la garantia d’una “construcció feta amb les darreres tècniques, amb seguretat i de qualitat, per a un espai que quedarà per a molt anys”.

Els detalls del projecte

L’ús del nou espai, d’uns 9.000 m2, serà l’allotjament del servei d’urgències en tota la planta baixa de l’hospital (4.000 m2) amb 90 punts d’atenció. A la primera planta (2.000 m2) s’hi allotjaran l’àrea de crítics, semicrítics i d’hospitalització convencional, fins a una capacitat total de 40 llits, dels quals 8 es consoliden com llits de crítics estructurals, passant dels 20 actuals a 28. Aquesta primera fase estarà disponible a la tardor del 2021. Els 3.000 m2 restants es reserven per a l’ampliació quirúrgica en una segona fase. A més, un cop tancat el pla funcional es determinarà l’ampliació de la resta d’àrees.

Aquest nou espai hospitalari polivalent, pensat per donar una resposta immediata a la situació assistencial originada per la pandèmia de COVID-19, també pot reconvertir-se fàcilment en altres espais amb els usos que permetran la transformació global de les principals àrees de l’hospital.

El projecte es veurà complementat, a més, amb l’obertura gradual al 2021 de l’actuació -ja en fase final de construcció- del centre de salut del carrer Girona que incorpora 4 quiròfans CMA (Cirurgia Major ambulatòria), 2 cma (cirurgia menor ambulatòria), CUAP (Centre Urgències Atenció Primària), ASSIR (Atenció a la Salut sexual i reproductiva) territorial i consultes d’especialitzada.

L’Hospital de Granollers és un centre que pertany a la Regió Sanitària Metropolitana Nord que dona cobertura a la població de l’àmbit territorial Vallès Oriental Central amb 230.428 habitants. També és referència per al Baix Montseny (56.451 habitants) i el Baix Vallès (163.855 habitants). L’espai hospitalari, amb uns 47.000 m2, disposa actualment de 295 llits convencionals, 20 llits de crítics, 40 llits per a l’atenció intermèdia i 30 llits de salut mental.

Pujar